Domov » Najnovejše objave » Najboljši otroški vozički 2023

Najboljši otroški vozički 2023

Spread the love

Nakup novega otroškega vozička ni prav nič drugačen od nakupa novega avtomobila. Zastavili si boste nekaj istih vprašanj: Kako dobro je vzmetenje? Kakšnemu terenu je kos voziček? Kako se spopada z zavoji? In kakšen prostor za shranjevanje ima? Kako kvaliteten in vzdržljiv je. Kvalitetni otroški vozički, ki jih predlagamo spodaj vam zagotavljajo vse.

Z vsemi razpoložljivimi — in zelo pogosto dragimi — modeli se lahko zdi, da je potreben obisk prodajalca. Nakup otroškega vozička je odločitev, ki je tako pomembna kot nakup avta.

Preden pa se posvetimo par blagovnim znamkam, ki imajo na slovenskem tržišču ponudbo odličnih vozičkov, pa poglejmo med čem lahko izbirate.

Najboljši vozički 2023

Kakšni otroški vozički so na tržišču?

Potovalni sistemi. Otroški vozički 3v1 ali 2v1, kar pomeni, da je na njih mogoče pritrditi otroški avtosedež (pogosto vključen kot del kompleta) ter košaro. Otroka tako preprosto prestavite iz avtomobila v voziček ali obratno. To je običajno tudi proračunsko najbolj ugoden način za nakup vozička, košare in avtosedeža.

Samostojni otroški vozički. Mnogi starši imajo raje samo en voziček, ki je primeren za vse. Lahko je enak, kot je v potovalnih sistemih in je možno po potrebi dokupiti avtosedež in košaro. K temu se zatekajo starši, ki v prihodnosti načrtujejo povečanje družine. Z naknadnim nakupom avtosedeža in ali košare pa dobijo celoten potovalni sistem. Je pa stroškovno ta opcija manj ugodna kot nakup potovalnega sistema.

Lahki otroški vozički. Za potovanja ali hitre opravke po mestu. Res je, da se zložijo kot dežnik ali še bolj kompaktno, a imajo tudi slabe strani. Ti otroški vozički običajno niso tako čvrsti kot otroški vozički polne velikosti in ne nudijo veliko prostora za shranjevanje. Težje se spopadejo tudi z neutrjenimi tereni.

Otroški vozički za tek. Če ste športno aktivni in obožujete tek so edino ti vozički pravi. Želite imeti možnost teči z dojenčkom? Voziček za tek ima večjo stabilnost in blaženje udarcev ter zavoro za zaustavitev v sili. A upoštevajte: običajno dojenček ne more varno sedeti v vozičku za tek približno do starosti šest mesecev.

Vozički za dvojčke. Imate dvojčka ali malčka in dojenčka? Voziček za dvojčke je dobra izbira za vašo družino. Ti vozički vam omogočajo udobno prevažanje več otrok z dvema (ali včasih več) sedežema, bodisi drug ob drugem ali enega pred drugim.

Da bi bil postopek še bolj zmeden se številni otroški vozički uvrščajo v več kategorij – npr., nekateri samostojni vozički lahko postanejo tudi vozički za dvojčke ali kot navedeno potovalni sistemi.

Kako izbrati pravi otroški voziček za vašo družino

Življenjski slog. Ali živite v mestu in se zanašate na svoj voziček, da vas pripelje povsod? Ali pa samo potrebujete nekaj, kar boste imeli v prtljažniku avtomobila, če boste morali z otrokom steči v trgovino ali načrtovati poseben izlet? Realnost vašega vsakodnevnega življenja neposredno vpliva na to, kakšen otroški voziček potrebujete.

Velikost družine. Upoštevajte svojo trenutno in prihodnjo velikost družine. Če imate samo enega otroka ali nameravate otroke razmakniti več let narazen je lahko en sam voziček povsem v redu. Toda če imate več otrok ali nameravate imeti brate in sestre v bližnji prihodnosti imejte to v mislih pri izbiri.

Udobje. Morda boste želeli razmisliti tudi o tem, kako pomembni sta za vas manevriranje in enostavna uporaba. Če se vedno ukvarjate z milijon stvari poiščite voziček z enoročnim zlaganjem. Če ste visoki ali imate partnerja, ki je precej drugačne višine od vas – poiščite nastavljivo ročko. Tudi pralne tkanine so vedno dobrodošle.

Stroški. Včasih se vse odloča glede na stroške. Otroški vozički so lahko neverjetno dragi. Če vas zadane šok, ko vidite ceno, vedite, da lahko dobite res odlične vozičke, ki so cenovno ugodnejši. Upoštevajte le, da vam lahko vnaprejšnja naložba v kakovosten voziček dolgoročno dejansko prihrani denar še posebej, če nameravate imeti več otrok.

Prostor. Razmislite o tem koliko prostora imate in ali želite, da gre vaš otroški voziček z vami na potovanje.

Najboljši otroški vozički v letu 2023

Poglejmo kateri otroški vozički sodijo v sam vrh ponudbe v Sloveniji za leto 2023 in vas zagotovo ne bodo razočarali.

Preden vam priporočimo naš izbor naj vam razložimo še par stvari. Priporočeni otroški vozički so svetovno priznanih blagovnih znamk, ki se redno uvrščajo na sezname z oznakami odlična izbira. Pri vseh gre za kvalitetne izdelke, ki so masovno testirani in zagotovo preživijo več otrok brez kakršnihkoli težav. Ne pri nas in tudi na tujih straneh boste redko na teh seznamih videli kakšno vzhodnoevropsko blagovno znamko. Saj so lepi, a na kakovosti bodo morali še delati.

Nuna vozički

Nuna voziček Demi Grow
Otroški voziček Demi Grow je Nunin paradni konj

Nizozemska blagovna znamka Nuna je znana po izdelkih za dojenčke in otroke. Nuna proizvaja široko paleto izdelkov, vključno z vozički, avtosedeži, stoli za hranjenje in drugimi otroškimi pripomočki. Nuna vozički so znani po svojem elegantnem dizajnu in visoki kakovosti. Nuna izdelki so pogosto nagrajeni s priznanji in nagradami zaradi svojega inovativnega oblikovanja in uporabnosti.
Nekaj nagrad:

  • Nagrada Red Dot Design: Nuna Mixx Next je leta 2020 prejel nagrado Red Dot Design za svoj inovativni dizajn.
  • Nagrada Babylist Best: Nuna Demi Grow in Nuna Mixx Next sta bila izbrana med najboljše vozičke leta 2021 s strani Babylist, ki je vodilni vir priporočil izdelkov za starše.
  • Nagrada Mother & Baby: Nuna Ivvi Savi je prejel nagrado Mother & Baby za najboljši prestižni voziček leta 2021.
  • Nagrada Cribsie: Nuna Demi Grow je prejel nagrado Cribsie za najboljši modularni voziček leta 2020.

Te nagrade dokazujejo, da so vozički Nuna cenjeni med starši in strokovnjaki za otroško opremo zaradi svojega kakovostnega oblikovanja, funkcionalnosti in uporabnosti.

Voziček Demi Grow

Otroški voziček Demi Grow je njihov paradni konj. Ta Nuna voziček Demi Grow je zelo cenjen med starši in strokovnjaki za otroško opremo. All-season seat sedežna enota je zasnovana tako, da nudi otroku največje udobje in zavetje tako poleti kot pozimi. Poleti je sedež zračen, pozimi zavarovan.

Demi Grow je modularni voziček, ki ga je mogoče prilagoditi glede na potrebe staršev in število otrok. Pri modularnem sistemu dobite tudi izjemno veliko in udobno košaro.

Starši in strokovnjaki poudarjajo, da je Demi Grow zelo enostaven za uporabo in prilagodljiv. Voziček je mogoče prilagoditi glede na velikost otroka in teren, po katerem se premikate.

Poleg tega Demi Grow ponuja veliko možnosti za shranjevanje in je zelo stabilen in zanesljiv. Njegovo ogrodje je izdelano iz aluminija, kar ga naredi trpežnega in hkrati lažjega za manevriranje. Demi Grow je tudi združljiv z Nuna avtosedeži, kar omogoča enostavno prehajanje med vožnjo in nošenjem otroka.

Tudi drugi Nuna vozički so kvalitetni in zanesljivi in so naravna izbira staršev, ki želijo udobje, varnost, zanesljivost in kvaliteto. Zagotavljajo odlično uporabniško izkušnjo.

Thule vozički

Thule Chariot Cross
Thule Chariot Cross je namenjen aktivnim staršem.

Thule je blagovna znamka, ki proizvaja različno opremo za šport in rekreacijo, kot so kolesarski nosilci, strešni kovčki, otroški vozički in še več. Thule izdelki so znani po svoji kakovosti, trajnosti in funkcionalnosti ter so namenjeni ljudem, ki se radi aktivno ukvarjajo s športom in preživljajo čas na prostem.

Podjetje Thule je bilo ustanovljeno leta 1942 na Švedskem in se je prvotno specializiralo za proizvodnjo pribora za smučanje. Kasneje se je podjetje razširilo in začelo proizvajati tudi druge izdelke, ki so namenjeni športu in rekreaciji na prostem.

Danes je Thule med vodilnimi blagovnimi znamkami za opremo za šport in rekreacijo, s prisotnostjo v več kot 140 državah po vsem svetu. Thule je znan po svojem inovativnem dizajnu in tehnologiji ter zagotavlja izdelke, ki so varni, trajni in funkcionalni. Vse to je pomembno za ljudi, ki želijo varno in udobno uživati v svojih aktivnostih na prostem.

Thule vozički so namenjeni staršem, ki se radi ukvarjajo s športom in se želijo aktivno premikati s svojimi otroki. Thule ponuja različne modele otroških vozičkov kot so Thule Urban Glide 2.0, Thule Sleek, Thule Spring in Thule Chariot Cross. Vsi so vsi opremljeni z napredno tehnologijo in funkcijami, ki olajšajo premikanje z otrokom.

Voziček – prikolica Urban Glide 2.0

Thule Urban Glide 2.0 je zelo lahek in enostaven za uporabo, kar je idealno za starše, ki želijo teči ali se sprehajati z otrokom v naravi. Thule Sleek je oblikovan za urbano okolje in je opremljen z večnamenskim sedežem, ki ga je mogoče prilagoditi glede na potrebe otroka.

Thule Spring je izredno lahek voziček, ki ga je mogoče enostavno zložiti in shraniti, kar je idealno za potovanja in mestne sprehode. Thule Chariot Cross pa je večnamenski voziček, ki ga je mogoče uporabljati tudi kot otroški kolesarski priklopnik ali smučarski voziček.

Thule vozički so znani po svoji kakovosti, trajnosti in funkcionalnosti. Zagotavljajo staršem in otrokom varno in udobno vožnjo, ne glede na to, kje se nahajajo.

Inglesina vozički

Inglesina Aptica XT
Inglesina Aptica XT vas bo navdušila na vsakem koraku

Inglesina je italijanska blagovna znamka, ki proizvaja otroške vozičke, avtosedeže in dodatke za dojenčke. Podjetje Inglesina je bilo ustanovljeno leta 1963 v mestu Vicenza v Italiji in je danes eno izmed najbolj priznanih imen v svetu otroških izdelkov.

Inglesina se osredotoča na kakovost, inovativnost in oblikovanje, s čimer zagotavlja izdelke, ki so primerni za starše in njihove otroke. Njihovi izdelki so znani po svojem elegantnem in sodobnem italijanskem dizajnu ter so narejeni iz visokokakovostnih materialov, ki zagotavljajo udobje in varnost za dojenčke in malčke.

Zanesljivi Inglesina vozički so nekako izpadli iz slovenskega tržišča, a vam zagotavljamo, da so Mercedes na področju otroških vozičkov. Ko jih enkrat vidite in probate vas zagotovo navdušijo.

Tudi vozički blagovne znamke Inglesina so prejeli kar nekaj nagrad, naštevamo samo nekatere:

  • Red Dot Design Award: Inglesina Trilogy System je leta 2013 prejel to prestižno nagrado za svoj izjemni dizajn in funkcionalnost.
  • Baby Gear Lab Editor’s Choice Award: Inglesina Trilogy System je leta 2017 prejel nagrado, ki jo podeljujejo uredniki Baby Gear Laba za izdelke, ki zagotavljajo najboljše uporabniške izkušnje.
  • Mom’s Choice Award: Inglesina Quad System je leta 2015 prejel nagrado, ki jo podeljujejo mame za izdelke, ki so se izkazali kot najboljši v kakovosti, varnosti in zanesljivosti.
  • The Bump Best of Baby Awards: Inglesina Trilogy System Quattro je leta 2017 prejel nagrado, ki jo podeljuje The Bump za najboljše izdelke za dojenčke.
  • JPMA Innovation Award: Inglesina Aptica System je leta 2020 prejel to nagrado, ki jo podeljuje Juvenile Products Manufacturers Association za inovativne izdelke za dojenčke.

Voziček Aptica XT

Naš izbor kot Inglesina voziček leta 2023 je potovalni sistem Aptica XT. Aptica XT je nadgradnja prejšnjega modela Inglesina Aptica System (nagrada JPMA Innovation Award) in vključuje nekatere izboljšave, ki so jih uporabniki zahtevali.

Aptica XT je voziček, ki se odlično obnese na vseh terenih. Velika zračna kolesa zagotavljajo gladko vožnjo tudi na neravnih terenih in praktično povsod se lahko vozi z eno roko. Aptica XT je opremljena tudi s posebnim vzmetenjem na zadnji osi, ki zagotavlja dodatno udobje za dojenčka ali malčka, ki sedi v vozičku.

Otroški voziček Aptica XT se je izkazal za zelo zanesljivega, uporabnega in tudi zelo udobnega za otroka. Pri tem vozičku glede na ceno dobite najboljšo razmerje med ceno in kvaliteto.

Inglesina vozički zagotavljajo vse, kar potrebujete za skrb za vašega otroka, vse v elegantnem in sodobnem italijanskem dizajnu.

Baby Jogger vozički

Baby Jogger City Mini GT2
Baby Jogger City Mini GT2 vas bo navdušil z uporabnostjo in kompaktno zložljivostjo.

Baby Jogger je ameriška blagovna znamka otroških vozičkov, ki je bila ustanovljena leta 1984 v Združenih državah Amerike. Njihovi vozički so znani po svoji funkcionalnosti, kakovosti in izjemni voznosti.

Baby Jogger ponuja široko paleto otroških vozičkov. Enojne, dvojne in trojne vozičke, pa tudi športne vozičke, ki so namenjeni aktivnim staršem, ki želijo voziček, ki je primeren za tek ali hojo v naravi. Njihovi vozički so zasnovani z mislijo na starše in otroke, kar pomeni, da so enostavni za uporabo, hkrati pa zagotavljajo udobje in varnost za otroke.

Ena od značilnosti Baby Jogger vozičkov je njihova Quick-Fold tehnologija, ki omogoča enostavno in hitro zlaganje vozička z eno roko. Nekateri modeli imajo tudi zložljive kolesa, kar olajša shranjevanje vozička v manjšem prostoru. Baby Jogger so eni redkih otroških vozičkov, kjer kupci po nakupu z navdušenjem pokličejo prodajalca in mu rečejo, da so dobili bistveno več kot so pričakovali.

Baby Jogger vozički so prejeli več nagrad, vključno z nagrado za najboljši otroški voziček leta 2019 in nagrado za najboljši otroški voziček leta 2019. Te nagrade dokazujejo, da so Baby Jogger vozički priznani po svoji kakovosti, funkcionalnosti in inovativnosti, kar potrjuje tudi njihovo priljubljenost med starši po vsem svetu.
Zlaganje njihovih vozičkov je enostavno tako kompaktno, da je včasih nemogoče verjeti, da je v originalni škatli res voziček. Ne glede na zahtevne zglobe in zlaganje vam Baby Jogger prizna doživljenjsko garancijo na ogrodje, če voziček kupite preko pooblaščene mreže prodajalcev.

Pri njih ne bomo izpostavili nobenega modela, saj vsi presegajo pričakovanja, ki jih imajo kupci. Če se odločite za enega od njih boste navdušeni.

Follow MATIJA ZAJŠEK:
Samostojni svetovalec za strateški spletni marketing in prodajo preko interneta. Osebna spletna stran: www.matijazajšek.com, Spletna stran za SEO optimizacijo: www.seo-praktik.si