Domov » Uncategorized » Nasveti za izbiro visokega stolčka za hranjenje

Nasveti za izbiro visokega stolčka za hranjenje

Spread the love

Se vam bliža trenutek ko boste pričeli z uvajanjem goste hrane? S tem se prične tudi izbira stolčka za hranjenje. Veliko staršev se sprašuje kdaj uporabiti klasičnen stolček za hranjenje? Kot starši vam svetujemo, da ne prehitevajte. Za otroka je primerna uporaba stolčka za hranjenje, ko lahko samostojno sedi brez opore in nikoli ne prej. To se okvirno zgodi med 6-7 mesecem starosti. Nekateri otroci malce prej, nekateri otroci kasneje, kajti vsak otrok raste s svojim tempom. Opazujte svojega otroka in videli boste kdaj je napočil pravi trenutek. Nekateri stolčki za hranjenje se lahko uporabljajo tudi prej, v nadaljevanju bomo pogledali kateri so ti.

Hranjenje otroka v stolčku za hranjenje

Katere lastnosti naj ima stolček za hranjenje? Na kaj morate biti pozorni pri nakupu?

Stolček za hranjenje je eden izmed pomembnih delov otroške opreme, saj omogoča tako otroku kot staršem udobno in varno prehranjevanje. Običajno se uporaba stolčka za hranjenje prične okoli 6 meseca starosti.
Ko brskate po spletu boste takoj opazili, da so na voljo različni tipi stolčkov za hranjenje. Od standardnih do inovativnih stolčkov za hranjenje in vse do potovalnih stolčkov za hranjenje. Poleg samega hranjenje otroka, lahko stolček uporabite tudi med obroki staršev ali celotne družine in tako otroka vključite neposredno v proces hranjenja.

Na voljo je več vrst stolčkov za hranjenje:

 1. Standardni stolček za hranjenje
  Govorimo o klasičnem stolčku za hranjenje, ki nima nastavljive višine, ne drugih funkcij in je cenovno najbolj ugoden. V tem primeru svetujemo da preverite višino mize. Primeren je za uporabo izključno, ko otrok lahko samostojno sedi.
 2. Večnamenski stolček za hranjenje
  Že samo ime pove, da ima tak stolček več funkcij in namenov. Govorimo o stolčku za hranjenje, ki ima običajno nastavljiv naslon hrbtišča in nastavljivo oporo za noge. S tem je uporaben tudi kot ležalnik za manjše otrok in kasneje kot stolček . Prav tako ima nastavljivo višino sedišča, kar pomeni, da se lahko prilagodi višini vsake mize. Cenovno je dražji od standardnega stolčka za hranjenje, vendar je ob dodatnih funkcijah uporaben dlje časa in nudi večje udobje tako za starše kot otroka.
 3. Inovativen stolček za hranjenje
  Stolček je običajno zelo eleganten in v večini narejen iz lesa, zato je izredno robusten. Glavna značilnost takega stolčka je da raste z otrokom. Prilagaja se sami rasti otroka od 6 meseca dalje, dokler se ne spremeni v klasičen stol za odrasle.

Kako izbrati pravi stolček in na kaj bodite pozorni ob nakupu

 • Ogrodje/konstrukcija stolčka za hranjenje mora biti zasnovana tako, da je stolček stabilen, robusten in varen.
 • Pasovi: Na vsakem stolčku za hranjenje se mora nahajati tudi 5-točkovni varnostni pas, ki preprečuje da bi otrok lahko vstal in padel iz stola.
 • Svetujemo da je sedež udoben. Nekateri večnamenski stolčki imajo v osnovi tudi že dodaten notranji vložek ali reduktor za manjše otroke, ki se ga kasneje odstrani. Notranji vložek naredi sedenje še bolj udobno.
 • Naslonjalo: Odločiti se morate ali želite stolček z možnostjo nagibanja naslonjala ali samo en, fiksni položaj. Želite uporabiti stolček za hranjenje tudi za kratkotrajni počitek otroka? V tem primeru morate izbrati stolček ki omogoča nastavljiv naklon. A noben stolček ni namenjen spanju otroka. Otrok mora spati v svoji posteljici.
 • Pladenj mora biti odstranljiv, najbolje, da je pralen v stroju in izdelan iz nestrupenih materialov.
 • Oblazinjenje stolčka za hranjenje. Svetujemo izbiro oblazinjenja, ki se lahko čisti po vsakem obroku, ki ga lahko morebiti tudi snamete in ponovno namestite.
 • Kolesa. Nekateri stolčki za hranjenje so opremljeni s kolesi (2 ali 4), vendar morata imati vsaj 2 kolesi tudi zavore. Tako je prestavljanje stolčka po stanovanju lažje. V kolikor stolček za hranjenje nima koles preverite, da je opremljen s sistemom proti prevrnitvi, da zagotovite stabilnost samega artikla.

Raznovrstne in kvalitetne solčke za hranjenje priznanih blagovnih znamk so na voljo tudi v otroški spletni trgovini Bimbo.si

Follow MATIJA ZAJŠEK:
Samostojni svetovalec za strateški spletni marketing in prodajo preko interneta. Osebna spletna stran: www.matijazajšek.com, Spletna stran za SEO optimizacijo: www.seo-praktik.si