Domov » Otrok » Voziček marela za na letalo: Popoln Vodnik za letalska potovanja

Voziček marela za na letalo: Popoln Vodnik za letalska potovanja

Spread the love

Potovanje z dojenčkom ali malčkom je lahko čudovita izkušnja vendar zahteva temeljito načrtovanje in pripravo. Ena izmed ključnih komponent za brezskrbno potovanje z otrokom je pravilno izbran vozicek marela za na letalo.

Otroški voziček za lažje potovanje z letalom je več kot le prevozno sredstvo. Je vaš zvesti sopotnik, ki vam olajša premikanje po letališčih, med vkrcanjem in tudi na ciljni destinaciji. V tem članku bomo raziskali pomen letalskega vozička za otroke ter vam predstavili ključne smernice, ki vam bodo pomagale izbrati, pripraviti in uporabiti ta nepogrešljiv del otroške opreme za nošenje otrok na letalu.

[ toc ]

I. Kako izbrati pravi otroški letalski prtljažni voziček

otroški letalski prtljažni voziček
Otroški letalski prtljažni voziček baby jogger City ima zložen 85% manjši volumen kot odprt in je primeren tudi za letalo

Ko se odločate za nakup otroškega letalskega prtljažnega vozička, je ključnega pomena, da izberete takšnega, ki bo popolnoma ustrezal vašim potrebam in vašemu malčku. V tem razdelku bomo raziskali smernice za izbiro popolnega vozička za otroke na letalu, ki bo naredil vaše potovanje bolj udobno in prijetno.

Kako izbrati voziček, ki ustreza vašim potrebam?

Velikost in teža vozička za lažje potovanje

Pri izbiri letalskega vozička, ki je osebna prtljaga je ena izmed prvih stvari, na katero morate biti pozorni velikost in teža vozička. Idealno je, da izberete prenosni voziček za otroke na letalskih potovanjih, ki ga lahko enostavno prenašate in zlagate ter ga hkrati prilagajate vašim potrebam.

Varnostni vidiki in certifikati

Varnost je vedno na prvem mestu, zato preverite ali ima letalski voziček za otroško prtljago ustrezne varnostne certifikate. Da ustreza normativom mora obvezno vključevati varnostne pasove, zavore, trpežno konstrukcijo in zaščito pred prevračanjem.

Prilagodljivost in enostavna uporaba vozička

Otroci rastejo hitro zato je pomembno, da izberete otroški voziček za nošenje na letalu, ki omogoča prilagajanje glede na otrokovo starost in velikost. Enostavna uporaba vozička je ključnega pomena, še posebej, ko ste na letališču. Voziček za na letalo bo običajno vaš drugi, potovalni voziček. Če pa vas zanima nakup vašega prvega vozička pa preverite vsebino ”Kateri otroški voziček priporočate za novorojenčka

Pregled različnih vrst otroških vozičkov za potovanje

Lahki otroški vozički

Lahki otroški vozički so idealni za potovanje, saj so preprosti za manevriranje in prenašanje po letališčih.

Zložljivi otroški vozički

Zložljivi otroški vozički so izjemno praktični, saj jih lahko enostavno zložite in shranite med potovanjem.

Vozički za dvojčke in več otroke

Če potujete s več otroki, boste morda potrebovali poseben voziček marela, ki je primeren za večje družine.

Nasveti za nakup otroškega vozička za potovanje

Kaj preveriti pred nakupom?

Pred nakupom preverite ali ima voziček vse funkcionalnosti, ki jih potrebujete ter ali ustreza vašim zahtevam glede velikosti in teže.

Kje kupiti kakovostne otroške vozičke za potovanje?

Kakovostne vozičke za otroke na letalu lahko najdete v specializiranih trgovinah za otroško opremo, spletnih trgovinah ter pri preverjenih proizvajalcih otroških pripomočkov.

II. Priprava otroškega vozička za potovanje

Priprava vozička za prevoz otrok na letalu je ključnega pomena za zagotovitev udobnega in varnega potovanja. V tem razdelku bomo raziskali smernice za pravilno pripravo letalskega vozička kot prtljage na potovanjih, ki vam bo olajšal premikanje na letališču, vkrcanje ter uporabo med potovanjem.

Dober primer otroškega vozička za potovanje je tudi TOURIST Signature Joie
Dober primer otroškega vozička za potovanje je tudi TOURIST Signature Joie

Kako pravilno pripraviti voziček za potovanje?

Čiščenje in vzdrževanje vozička pred potovanjem

Pred odhodom na potovanje je priporočljivo voziček dobro očistiti in izvesti posege za vzdrževanje. To vključuje čiščenje blazine in prevlek, mazanje koles in zagotovitev, da so vsi deli vozička v dobrem stanju.

Pravilna namestitev varnostnih pasov in sistemov

Voziček za otroke na letalskih počitnicah mora biti pravilno nameščen in pripravljen za uporabo na letalu. Zato pred odhodom preverite, da so varnostni pasovi in sistemi pravilno nameščeni in na pravilnih višinah, da bo vaš otrok v vozičku varno in udobno pripet.

Organizacija otroške prtljage v vozičku

Pametna organizacija otroške prtljage v vozičku vam bo omogočila enostaven dostop do potrebščin med letom. Poskrbite, da so otrokovi pripomočki, hrana in igrače pravilno razporejeni, da bo potovanje čim bolj prijetno in udobno za vašega malčka.

Nasveti za lažje nošenje in boljšo organizacijo

Uporaba dodatnih žepov in predalov

Če vaš otroški letalski voziček za potnike omogoča izkoristite dodatne žepke in predale za shranjevanje manjših predmetov kot so plenice, robčki, stekleničke in igrače. To bo olajšalo dostop do teh predmetov med potovanjem.

Urejanje vozička

Pred potovanjem je priporočljivo urediti voziček. S tem boste preprečili, da bi se v njem nakopičile nepotrebne stvari, kar vam bo omogočilo boljšo organizacijo in uporabo vozička med potovanjem.

III. Uporaba otroškega vozička na letalu

Pravilna uporaba prenosnega vozička za otroke na letalskih potovanjih je ključnega pomena, da bo vaše potovanje čim bolj udobno in brezskrbno. V tem razdelku bomo raziskali smernice kako pravilno uporabite otroški voziček za letalo med potovanjem, vključno s postopkom prijave vozička na letalu, shranjevanjem vozička med letom ter njegovo uporabo na letališču in med vkrcanjem.

Kako pravilno uporabljati voziček za otroke na letalskih potovanjih?

primer otroškega vozička na letalu
Primer shranjevanje otroškega vozička na letalu med letom. Otrok bo lahko v njemu vse do letala!

Postopek prijave vozička na letalu

Pred vkrcanjem na letalo je pomembno, da pravilno prijavite otroški letalski voziček za ročno prtljago. Več informacij o prtljagi najdete na strani letališča Ljubljana Airport. Običajno lahko to storite na letališču, kjer vam bodo dali posebno nalepko ali oznako za voziček. Preverite ali je voziček pravilno označen s številko sedeža in drugimi potrebnimi informacijami.

Shranjevanje vozička med letom

Ko ste na letalu boste morali ustrezno shraniti voziček za otroke na letalskih potovanjih. Večina letalskih družb omogoča, da voziček shranite v poseben predal nad sedeži ali v poseben prostor za prtljago. Poskrbite, da boste sledili navodilom kabinskega osebja in voziček pravilno pritrdili ali zložili.

Uporaba vozička na letališču in med vkrcanjem

Otroški letalski voziček, ki je kot osebna prtljaga je odličen pripomoček za premikanje po letališču in med vkrcanjem. Na terminalih običajno ni omejitev za njegovo uporabo. Uporabite ga lahko za prevoz vašega otroka, prtljage in drugih potrebščin. Pred vkrcanjem na letalo poskrbite, da je voziček varno shranjen in pripravljen za let.

IV. Nasveti za udobno potovanje z otroškim vozičkom

pripravite se za udobno potovanje z otroškim vozičkom
Pred potovanjem se pripravite in informirajte, da boste kasneje imeli prijetno in udobno potovanje z otroškim vozičkom

Kako se izognem težavam pri vkrcanju z otroškim vozičkom?

 • Pred potovanjem preverite pravila letalske družbe, s katero potujete. Vsaka družba ima lahko svoje zahteve in omejitve glede otroških vozičkov.
 • Pravilno prijavite otroški voziček na letališču. To pomeni, da se obrnite na kabinsko osebje ali službo za pomoč potnikom, da vam pomagajo pri tem postopku.
 • Izberite prenosni in zložljiv voziček, ki je lahek in enostaven za zlaganje ter shranjevanje v posebnem predalu nad sedeži ali drugem prostoru za prtljago na letalu.
 • Odstranite vse odvečne predmete in zagotovite, da so otrokovi pripomočki in stvari varno pritrjeni na voziček.
 • Sodelujte s kabinskim osebjem in sledite njihovim navodilom pri shranjevanju vozička. Prav tako jih obvestite o kakršnih koli posebnih potrebah ali zahtevah vašega otroka.
 • Poskusite se vkrcati med prvimi potniki, če je to le mogoče. Tako boste imeli dovolj časa, da pravilno shranite voziček preden se kabina napolni.
 • Če otroka prevažate v vozičku med vkrcanjem poskrbite, da je pravilno pritrjen s pasovi in da je varno nameščen.

Ali moram plačati dodatno za otroški voziček za na letalo?

Pristojbine za otroški voziček na letalu se lahko razlikujejo glede na letalsko družbo, destinacijo in vrsto vozička, ki ga uporabljate med potovanjem. Tu je nekaj ključnih točk za razmislek:

 • Pred potovanjem preverite politiko letalske družbe s katero potujete. Večina letalskih družb običajno omogoča brezplačno prevoz otroškega vozička, vendar se to lahko razlikuje.
 • Nekatere letalske družbe imajo omejitve glede velikosti in teže otroškega vozička, ki ga lahko brezplačno prevažate. Če vaš voziček presega te omejitve se lahko zahteva dodatna pristojbina.
 • Če uporabljate poseben otroški voziček za otroke s posebnimi potrebami se obrnite na letalsko družbo in preverite njihovo politiko ter možnosti za brezplačen prevoz.
 • Pri mednarodnih potovanjih se lahko pravila razlikujejo glede na destinacijo. Preverite ali so potrebni dodatni stroški za prevoz vozička na vašo destinacijo.
 • V nekaterih primerih je priporočljivo predhodno prijaviti otroški voziček letalski družbi, da se izognete morebitnim težavam med vkrcanjem.

V vsakem primeru je najbolje, da se pred potovanjem obrnete na letalsko družbo s katero letite, da preverite njihovo politiko in se seznanite s pogoji glede prevoza otroškega vozička. Tako boste imeli jasno predstavo o morebitnih stroških in zahtevah ter se lahko ustrezno pripravite na potovanje.

Kako pravilno pripravim otroški voziček za letališko varnostno kontrolo?

Priprava otroškega vozička za letališko varnostno kontrolo je pomembna, da se izognete zamudam in nepotrebnim težavam med postopkom varnostnega pregleda. Tu je nekaj korakov, kako pravilno pripraviti otroški voziček:

 • Pred potovanjem se pozanimajte o postopkih varnostne kontrole na letališču, kjer boste opravili vkrcanje. Različna letališča in države imajo lahko različne postopke.
 • Pred varnostno kontrolo odstranite vse otroške stvari iz vozička, vključno z igračami, plenicami, steklenicami in hrano. Te predmete lahko postavite v poseben zaboj za pregled.
 • Če je vaš voziček zložljiv ga zložite preden pridete do varnostne kontrole. To bo olajšalo pregled in prehod skozi rentgenski pregled.
 • Med varnostno kontrolo sodelujte s kontrolorjem in sledite njihovim navodilom. Običajno vas bodo prosili, da razstavite, odprete ali zložite voziček za pregled. Nato ga bodo poslali skozi rentgenski pregled.
 • Upoštevajte pravila in omejitve letališke varnostne kontrole. Na primer, ne nosite tekočin nad dovoljenimi količinami in ne nosite ostrih predmetov v vozičku.
 • Včasih lahko varnostna kontrola traja dlje časa, zlasti če je na letališču veliko potnikov. Bodite potrpežljivi in prispevajte k čim hitrejšemu poteku postopka.

Ali lahko uporabljam voziček za otroke vse do letala?

Večina letalskih družb omogoča uporabo otroškega vozička vse do letala. To pomeni, da lahko otroka prevažate v vozičku med sprehodom po letališču, vse do trenutka vkrcanja na letalo. Vendar pa se postopek uporabe vozička lahko razlikuje glede na letalsko družbo in letališče. Tu je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati:

 • Na letališču boste običajno lahko otroka vozili v vozičku med sprehodi po terminalu. Večina letališč ima posebne poti za vozičke in družine z otroki.
 • Pri vstopanju na letalo boste otroški voziček običajno morali zložiti in ga oddati kabinskemu osebju. Voziček bo shranjen v posebnem prostoru nad sedeži ali drugem primernem mestu.
 • Po pristanku na destinaciji boste svoj otroški voziček običajno dobili nazaj takoj, ko zapustite letalo ali na izhodu. Na ta način lahko nadaljujete svoje potovanje z otrokom v vozičku.
 • Če imate poseben otroški voziček za otroke s posebnimi potrebami se pred potovanjem obrnite na letalsko družbo in preverite, ali ga lahko uporabljate med celotnim potovanjem.

Splošno pravilo je, da lahko otroški voziček uporabljate na letališču do letala, vendar se lahko postopki razlikujejo glede na letalsko družbo in destinacijo. Pred potovanjem se vedno posvetujte z letalsko družbo, da preverite njihovo politiko glede uporabe otroških vozičkov.

Morda vas zanimajo še informacije:
Najboljši otroški vozički 2023
Nasveti za izbiro visokega stolčka za hranjenje

Follow MATIJA ZAJŠEK:
Samostojni svetovalec za strateški spletni marketing in prodajo preko interneta. Osebna spletna stran: www.matijazajšek.com, Spletna stran za SEO optimizacijo: www.seo-praktik.si