Domov » Kako gradimo in razvijamo spletno stran Otroškesobe.com » Kako s sistematičnim pristopom skrbimo za celovito izvajanje SEO optimizacije na otroškesobe.com

Kako s sistematičnim pristopom skrbimo za celovito izvajanje SEO optimizacije na otroškesobe.com

Spread the love

Glede na to, da je optimizacija spletnih strani, proces, ki šele skozi čas in daljše obdobje, prinaša več obiskovalcev na spletno stran, je v tej objavi podrobneje opisan ta proces SEO optimizacije za spletno stran, na kateri se ravnokar nahajate – otroškesobe.com.

Naš proces SEO optimizacije spletne strani otroškesobe.com je sestavljen iz treh, redno in konstantno izvajanih aktivnosti, ki se delijo na:

  • izvajanje t.i. onsite SEO optimizacijskih aktivnosti
  • izvajanje t.i. offsite SEO optimizacije
  • skrb za tehnično optimizacijo spletnih strani

V nadaljevanju si lahko podrobneje ogledate kako skrbimo za redno izvajanje vseh treh metod optimizacije na naši spletni strani.

Sistematično izvajanje optimizacije spletnih strani

Onsite SEO optimizacija

K procesu izvajanja rednih onsite SEO aktivnosti, sodi predvsem priprava vedno novih in svežih spletnih vsebin, ki bi utegnile zanimati naše obiskovalce. V ta namen, smo pred leti že formirali kategorije zapisov na blogu, ki so v prvi vrsti govorile predvsem o nasvetih za pohištveno opremljanje otroških sob, v zadnjem času pa smo obstoječim kategorijam na blogu, dodali še nove kategorije, ki odpirajo še dodatna polja intereseov povezanih s starševstvom in vzgojo otrok. 

Vsebine, ki smo jih najkasneje dodali na naš blog so povezane predvsem z vzgojo otrok, prehrana otrok in težavami ter tegobami, ki jih staršem in tudi mladostnikom, prinaša puberteta. Praviloma je naš načrt pripravljanja vedno novih in svežih vsebin na spletni strani otroškesobe.com, povezan s tedenskim terminskim načrtom, v katerem poskušamo pripraviti najmanj eno novo vsebino na teden. 

Pri pripravi vedno novih in atraktivnih vsebin, na našem blogu, je našim copywriterjem (piscem vsebin) “zapovedano” dosledno upoštevanje aktualnih SEO pravil, sicer pa so tudi vse vsebine pisane na podlagi analize t.i. dolgorepih ključnih besed. 

Vsa naša vsebina na blogu (kakor tudi na ostalih podstraneh) mora biti v celoti onsite SEO optimizirana, katera SEO pravila vse pa zahteva trenutna onsite SEO optimizacija, si lahko preberete na povezavi.

NAMIG: za vse, ki vas podrobneje zanima onsite SEO optimizacija in si želite ogledati primere kako se izvaja onsite SEO optimizacija še na nekaterih drugih spletnih straneh, je na povezavi objavljeno cel kup nasvetov za optimalno izvajanje t.i. onsite SEO.

V vednost:Na spletni strani otroškesobe.com je onsite SEO optimizacija izvaja vsako tedensko (1 nova vsebina na teden plu najmanj ena izboljšava obstoječe vsebine na teden).

Offsite SEO optimizacija

Offsite SEO optimizacija je proces, ki pomaga speltni strani otroškesobe.com, uvrstiti se med najvišje prikaze v iskalniku Google, med t.i. organskimi prikazi.

Pred leti, ko nas je na projektu otroškesobe.com delalo hkrati več sodelavcev, je tako spletna stran že “pristala” na prvi strani Googla, na offsite SEO optimizaciji, pa smo takrat delali 3 sodelavci.

Po dveh ali treh letih dela so v naš arzenal prioriet prišle druge prioritete in spletne strani, skupina sodelujočih na offsite SEO pa si je tudi, vsaj zase, našla, svoje prioritete.

Slednje je imelo za posledico, da je spletna stran otroškesobe.com, “zdrsela” iz odlične 3 pozicije na prvi strani Googla, na kar 23. mesto, posledično se je tudi dotok zanimanj in povpraševanj za otroške sobe, umaknil.

V zadnjem letu so se na projektu znova našle nekatere sinergije in trnutno na področju offsite SEO optimizacije delata 2 sodelavca, katerih naloga je predvsem graditi t.i. povratne povezave (backlnks) z namenom, da bi spletna stran otroškesobe.com, znova, tudi za najtežje ključne besede, zagledala prvo stran Googla.

Offsite SEO optmizacija je prvenstveno proces gradnje backlnkov (povratnih povezav), pri čemer se ne zasleduje cilj, da se zgradi čimveč povratnih povezav, temveč, da so tiste, ki so zgrajene, dejansko tudi bolj kakovostne. Podrobnosti, vključno s primeri iz prakse, o tem kako se izvaja offsite SEO optimizacija boste našli na povezavi.

Tehnična optimizacija spletnih strani

Po redni implementaciji in izvajanju tako onsite kot offsite SEO optimizacije sledi t.i. tehnična optimizacija spletne strani, katere prvenstvene naloge so:

  • hitrejše nalaganje spletne strani
  • skrb za varno brskanje po spletni strani
  • upoštevanje t.i. Core Web Vitals
  • idr…

Tehnična optimizacija spletnih strani je v našem celotnem procesu optimiziranja spletne strani otroškesobe.com, na zadnjem mestu – kar pa sicer ne pomeni, da tehnični optimizaciji ne želimo posvečati dovolj pozornosti, ampak prej, da tehnična optimizacija, z željo, da so čimprej doseženi poslovni cilji spletne strani, enostavno logično sledi vzpostavljenima procesoma onsite in offsite SEO.

Podrobnosti o tem kaj je tehnična optimizacija spletnih strani in kako jo izvajati, so opisane na povezavi.

Follow MATIJA ZAJŠEK:
Samostojni svetovalec za strateški spletni marketing in prodajo preko interneta. Osebna spletna stran: www.matijazajšek.com, Spletna stran za SEO optimizacijo: www.seo-praktik.si