Domov » Najnovejše objave » 3 najbolj priporočljive gibalne aktivnosti za vašega otroka

3 najbolj priporočljive gibalne aktivnosti za vašega otroka

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Glede na to, da obiskovalce naše spletne strani (sodeč po vprašanjih), zanimajo praktično vse teme, povezane z vzgojo otrok, ureditvijo njihove sobe, športnimi aktivnostmi in gibanjem, smo tokrat v blogu, pobrskali po 3 najbolj priporočljivih gibalnih aktivnosti za naše malčke.

.

Stroka (1, 2) se že dlje časa strinja, da ustrezno motivirane in razgibane gibalne aktivnosti otrok, pomembno vplivajo na razvoj otroške koncentracije in pozornosti, hkrati pa tudi gibalni razvoj močno vpliva na osebnostni razvoj otroka, kamor pa prištevamo tako telesni, socialni in tudi čustveni razvoj otroka.

.

Med 3 najbolj priljubljene gibalne aktivnosti za vašega otroka, stroka tako uvršča plezanje, plavanje in smučanje.

.

gibalne aktivnosti za otroka
Plezanje na nižjih, umetnih plezalnih stenah, sodi v sam vrh priporočljivih aktivnosti za otroka.

Predvsem plezanje velja za aktivnost, ki jo starši zaradi stigme o nevarnosti plezanja, še posebej za majhne otroke na visokih plezalih, v glavnem spuščajo iz repertoarja aktivnosti, s katerimi želijo motivirati svoje otroke, k čim več gibanju, a študije dokazujejo, da plezanje pomembno vpliva na dober razvoj predvsem zgornjega dela telesa, s plezanjem pa otrok močno krepi predvsem ramenski obroč, roke in trup. 

.

Plezanje, izmed vseh treh gibalnih aktivnosti pomembno vpliva na pravilno otrokovo držo, staršem pa bo koristno vedeti, da ni vselej nujno, da otroka usmerimo v tekmovalno plezanje, temveč predvsem, da otroka ustrezno zmotiviramo, prej k rekreaciji kot tekmovanju.

.

Iz vidika motivacije otroka k plezanju, je priporočljivo, če otroka vpišemo v kakšno lokalno šolo plezanja, kjer se otroci, osnov plezanja naučijo na umetnih plezalnih stenah, ki pa tudi niso visoke, obenem pa danes obstajajo že takšne umetne plezalne stene, ki s pomočjo sodobne tehnologije in mobilnih aplikacij, otroku merijo njegov napredek v plezanju, beležijo zgodovino njegovega plezanja, označijo smer plezanja, hkrati pa otroka po doseženem izzivu, dodatno nagradijo z osvetlitvijo plezalne smeri, ki jo je otrok premagal.

.

V kolikor otroka poskušate navdušiti nad plezanjem, je ključno, da poskušamo otroka skozi igro, zmotivirati k plezanju, s takšnim načinom pa bo otrok plezanje na začetnih, manjših in nizkih, umetnih plezalnih stenah, v prihodnosti z veseljem zamenjal za plezanje v naravi. 

Imeti otroka čim več v naravi, pa bi tako ali tako, moral biti cilj, vsakega starša.

.

Dodatne informacije o slovenski, vrhunski plezalni steni, ki deluje s pomočjo mobilne aplikacije, najdete na spletni strani Kreal.