Domov » Najnovejše objave » 4 primeri izdelanega pohištva za otroške sobe

4 primeri izdelanega pohištva za otroške sobe

Spread the love

Pohištvo, izdelano za otroške sobe po meri, kot je razbrati iz naših zapisov, ponavadi pride prav v otroških sobah nestandardnih dimenzij in oblik.

Ker pa niso vsi starši navdušenci nad tem, da se celotna otroška soba izdela (ali prenovi) povsem po meri, ali, ker se ob odraščanju otroka preprosto pojavi potreba po le enem ali dveh novih pohištvenih elementih, ki jih otrok potrebuje na primer za šolske reči, v tokratni objavi nekaj primerov različnega pohištva za otroške sobe po meri.

Regali in pohištvo za pospravljanje igrač

Na sliki spodaj primer pohištvenih regalov za otroško sobo, ki so sicer bili naročeni iz zmontirani v celoti. Kljub vsemu pa bi lahko vsakega izmed njih uporabili tudi posamezno.

izdelava pohištva za otroške sobe po meri
Pohištveni kosi za spravilo otroških igrač.

Na levi je izdelan kotni otroški regal, ki se iz hrbtne strani, prilega zidni izboklini, njegova notranjost pa služi za spravilo igrač in družabnih iger. Desno od njega (v modri), je izdelan regalnik z dvema globokima in izvlečnima predaloma.

V desni kot smo postavili omarno skrinjo z odpiranjem predala od zgoraj ter pred njim še en predal, ki se odpira na poteg.

Celotni sestav je namenjen spravilu igrač in v tem primeru smo zasledovali cilj postaviti uporabne in nizke predalčnike v katere se bo dalo pospraviti čimveč igrač.

Izdelava pohištva za otroške sobe po meri večjih otrok

Na sliki spodaj gre že za primer izdelave pohištva za otroške sobe po meri oz. za otroške sobe malenkost večjih otrok. Otroška soba v tem primeru že potrebuje pisalno mizo, ob njej pa veliko prostora za odlaganje šolskih gradiv, zvezkov in knjig.

Po meri izdelana pisalna miza vsebuje na levi tri izvlečne predale, na desni, v nižjem delu, pa omaro, ki smo jo zaprli z drsnimi vrati.

Zgornji del prilegajoče omare smo opremili z odprtimi policami z namenom lepše preglednosti nad rečmi, zloženimi na njih.

izdelava pohištva za otroške sobe po meri
Po meri izdelana povezana omara z več policami, zaprtim predelom ter pisalno mizo z regali.

Izkoristek prostora za manjšo otroško sobo

V primeru spodaj, prikazujemo rešitev funkcionalne izrabe kotnega prostora v manjši otroški sobi. Pod široko in prostorno pisalno mizo, smo umestili izvlečno ležišče, ki se enostavno in z enim potegom, pripravi za uporabo tik pred spanjem.

Čez dan se ležišče pospravi pod delovne površine.

Delovna miza je ravno dovolj globoka, da tudi ob pospravljenem ležišču, omogoča normalno sedanje in delo. Njeno hrbtišče smo opremili z več odprtimi predalčniki. Z namenom preglednejšega odlaganja reči.

Pod ležiščem smo dodatni prostor izkoristili za dva široka in globoka, izvlečna predala v katera bomo pospravili dodatno posteljnino.

Levo od ležišča smo izdelali stopničaste, izvlečne predalnike. Še bolj na levo od njih pa vgradno omaro, ki smo jo opremili z drsnimi vrati.

izdelava pohištva za otroške sobe po meri
Po meri izdelan komplet za manjšo otroško sobo. Z ležiščem vred.

Primer izdelave kotnega pograda

Kak primer pohištvene opreme za otroške sobe, ki jih uporabljata dva otroka (kotni pogradi), smo predstavili že ob začetku naših objav na tej strani. Recimo tukaj.

Ker primerov ni nikoli dovolj, spodaj slika še enega izmed njih.

izdelava otroškega pohištva po meri
Rešitev v otroški sobi za dva. S kotnim pogradom.

Če tudi sami brskate za rešitvami za opremo vaše otroške sobe, se priporočamo, da nas spremljate še naprej ali, da se nam oglasite.

Z veseljem bomo pripravili idejni osnutek in ponudbo za vaš primer.