Domov » Najnovejše objave » Nasveti ob opremljanju otroške sobe v mansardi

Nasveti ob opremljanju otroške sobe v mansardi

Spread the love

Mansarda je že sama po sebi prostor, ki zaradi poševnega stropa, zelo zmanjša pohodno površino v otroški sobi, hkrati pa ima nemalo mansard (zaradi boljše izkoriščenosti celotnih mansardnih prostorov), otroške sobe zasnovane tako, da so le te namenjene več otrokom ali pa ni postavitev zidnih sten v klasični, kvadratni obliki.

.

Zraven tega, prostor otroške, mansardne sobe, nemalokrat v smislu razporeditve pohištva, omejuje še strešno okno, radiatorji, vmesne, zidne in dimniške stene in drugo.

.

Spodaj je predstavljena, nedavno opremljena in montirana, ena izmed takšnih otroških sob v mansardi.

.

Soba na spodnjih slikah je fantovska, iz prve slike pa je razvidno, da je prostor v najnižjem delu, pod poševnim, mansardnim stropom, izkoriščen tako, da je po celotni dolžini sobe, vgrajena mansardna vgradna omara z drsnimi vrati.

.

otroška soba v mansardi nasvet

.

Za optimalen izkoristek prehodnega prostora med spring box, dvižno posteljo in vgradno omaro, je omara izdelana s frontami iz drsnih vrat, pozorni pa boste na sliki opazili, da ima omara, zaradi premajhne globine, ki jo določa razmeroma nizko spuščeno mansardno okno, v delu strešnega okna, izdelano dodatno odlagalno poličko, ki je hkrati zgornji, omarni strop, nizke omare.

.

V stojno višino, še bolj pa ob ostala okna, ponavadi svetujemo, da v otroških sobah, načrtujete pisalne mize in regale za šolsko delo.

.

V tem primeru ima mansardna, fantovska, otroška soba, še eno okno, na nasprotni strani vgradne, garderobne omare, pisalna miza pa je po svojih dimenzijah standardna, s štirimi izvlečnimi predali ter dodatno odlagalno poličko za bodoči računalniški monitor.

.

Pisalna miza je, za razliko od po merah izdelane vgradne omare, standardna, tipska in jo je mogoče dobiti v praktično vsaki boljše založeni trgovini s pohištvom.

.

pisalna miza otroška soba
Pogled na posteljni in pisalni del.

.

Samo ležišče je dimenzij 120 x 200 cm, v tako imenovani spring box izvedbi, ki omogoča dvig ležišča in odlaganje dodatne posteljnine pod posteljo. Vzglavje postelje in celotna postelja je oblazinjena.

.

Za dodatna odlagalna mesta, je desno od pisalne mize, postavljen navpični, odprti poličnik, ob vhodu v otroško sobo, pa je na desno stran, pred nizko, garderobno omaro, postavljen še en regalnik s štirimi, zaprtimi predali (za knjige).

.

omare v otroški sobi mansarda

.

Praktični nasveti ob opremljanje otroške sobe v mansardi
(za zapomniti)

.

Vsem, ki iščete nasvete pri opremljanju otroških mansardnih sob, bodo zagotovo prišli prav še spodnji, kratki nasveti, ki jih ob našem svetovanju, ponudimo praktično vsem staršem:

.

  • v mansardnih otroških sobah, za čim boljši izkoristek prostora, svetujemo, da garderobne omare, poskušate umestiti pod nizke poševne strope in, da poskušate ohraniti čimveč stojne višine ter svetlobe za postavitev pisalne mize

.

  • če je le mogoče, svetujemo postavitev pisalne mize tako, da naravna svetloba, dostopa do pisalnega dela, iz sprednje (ali desne) strani

.

  • ne napačen nasvet za starše, ki opremljate mansardne otroške sobe, je tudi ta, da za majhne, proste kotičke sobe, poiščete poceni pohištvene rešitve (kot so navpični poličniki in regalniki, na zgornji sliki). Ti so lahko obešeni na zidno steno ali položeni na tla

.

  • uporaben nasvet je tudi, da med posteljami izberete dvižno, s čimer pridobite dejansko dodatno garderobno omaro, za zimsko garderobo ali dodatno posteljnino

.

  • med posameznimi pohištvenimi elementi zagotovite dovolj prostora za prehode, pri čemer pohištvo razporedite tako, da se otroku ne bo potrebno, zaradi poševnega stropa v mansardi, nenehno sklanjati, ko bo hodil iz enega dela sobe v drugega.

.

Če potrebujete kakšen dodaten nasvet za opremljanje otroške sobe v mansardi, smo z veseljem, na voljo. Tukaj.

.

Dodatne ideje za opremljanje mansardnih sob, si lahko ogledate na spodnjem videu:

.