Domov » Najnovejše objave » O opremljanju otroške sobe za fante

O opremljanju otroške sobe za fante

Spread the love

Glede na to, da se otroška soba za fanta, od dekliške, ponavadi ločuje že po barvi, ki jo izberemo za pohištvo, posteljnino, stene in tudi tla otroške sobe, tokratni prispevek namenjamo opisu še nekaterih drugih značilnosti, ki so bolj prisotne v otroških sobah za fante.

.

Otroška soba za fanta

.

otroška soba za fanta
Otroška soba za fanta. Omare, postelja, pisalna miza, osrednja mizica.

.

Odvisno od starosti fanta in tega ali bo v eni otroški sobi več fantov, je dekor na stenah, izbor barv (tako na stenah kot na pohištvu), od otroških sob za deklice, drugačen.

Med barvami za opremo otroške fantovske sobe, seveda prednjačijo modra, sive barve, nevtralni lesni toni ter dostikrat tudi rumena in zelena.

.

kotni pograd po meri
Kotni pograd v otroški sobi za dva fanta.

.

Med ostalimi detajli, ki jih zahteva otroška soba za fanta, je dobro biti pozoren še na to, da bo otroška soba (seveda v odvisnosti od starosti fanta), predvidela dovolj električnih vtičnic (najprej za vse mogoče igrače), kasneje pa za računalnik, računalniško tablico in vse mogoče, raznovrstne električne polnilce.

Pri izboru pohištva, se otroška soba za fanta, ne razlikuje kaj dosti od dekliške otroške sobe. Pomembno je, da omogoča dovolj odlagalnih površin (najprej za igrače, nato za knjige in učila), hkrati pa, da pohištva v otroško sobo, ne postavimo tako, da zaseda preveč prostora.

Delovnim površinam in prostoru za igranje v otroški sobi namenimo dovolj površin.

.

otroška soba za fanta
Po meri izdelane omare v fantovski otroški sobi v mansardi.

.

Za pisalno mizo naj ima tako otroška soba za fanta kot za deklico, predvideno izvlečno polico, pod osnovno delovno površino. Če ne danes, se bo zagotovo v prihodnosti, znašla potreba po računalniku in računalniški tipkovnici, na njej.

Tako za fante kot dekleta se priporoča več regalov in odlagalnih površin tudi drugod v bližini pisalne mize.
Ne bo pa odveč, če le te predvidimo tudi ob postelji.

V kolikor nam postavitev pisalne mize povzroča težave s prekrivanjem električnih vtičnic, si namesto fiksnih in nepremičnih regalov, omislimo gibljivo in premično rešitev. Izvlečne, pregibne, kotne in druge možnosti pisalnih miz, so kot nalašč, za takšne primere.

.

otroška soba fant modra
Otroška soba za fanta s kotno omaro in pogradom.

.

Praviloma velja, da naj ima otroška soba za fanta, tudi več prostora za večje igrače. Veliki avtomobili, žerjavi, dirkalne steze in podobno, pač ponavadi vzamejo več prostora, kot dekliške igrače (spominske knjige, albumi, nalepke, ogrlice, ipd….).

Med pogosteje uporabljanimi barvnimi toni in vzorci ima otroška soba za fanta dostikrat uporabljene  tudi enostavnejše in ravne motive na stenah, motive narave ali mest, več enostavnih polic za avtomobilske zbirke, kitaro in druge glasbene inštrumente. Ne bo pa odveč si omisliti kakšno večjo skrinjo tudi za številne drobne igrače, kot so npr. večno priljubljene lego kocke in sestavljanke.

Če vas zanima otroška soba za fanta, vas vabimo, da preko povezave, izberete, želen tip in nam pošljete povpraševanje.