Domov » Najnovejše objave » Ko za otroško sobo, iščete posamezne elemente

Ko za otroško sobo, iščete posamezne elemente

Spread the love

Mnogi starši se odločamo za otroške sobe po elementih tudi zaradi razloga, ker enostavno ne potrebujemo celotne nove otroške sobe, ampak samo določen kos pohištva za otroško sobo.

Še posebej pri tem izstopajo postelje, ki jih starši ponavadi zamenjamo v otroški sobi prej, kot vse ostalo pohištvo v otroški sobi.

otroške sobe po elementih
Povišana otroška postelja z dvema vrstama izvlečnih predalov.

Če prostora v otroški sobi zmanjkuje, ni potrebno, da bi zaradi tega zamenjali vse pohištvo, ampak lahko rešitev za dodaten prostor najdemo z recimo posteljo, ki je povišana (slika zgoraj) in omogoča namestitev dodatnih predalov pod njo.

Ali pa dodaten prostor najdemo z namestitvijo polic, knjižnih regalov ali omare, ki je izdelana po meri.

Ko stranke iščejo posamezne elemente za otroško sobo, se večina vprašanj, ki jih dobivamo, vrti okrog izbora barv in materialov in ali le te ustrezajo že obstoječemu pohištvu, precej pa je vprašanj tudi v povezavi z otroškimi ročaji ali obešali na obešalnih palicah in obešalnih stenah.

Glede ročajev in okovij se vrtijo tudi vprašanja, ko gre za opremljanje predalov na delovnih in pisalnih mizah ter ročajih na omarah.

otroške sobe po elementih
Primer mansardnemu prostoru, prilagojenega pohištva za otroško sobo

Zraven različnih zahtev pri izdelavi postelj po naročilu (povišane postelje s predali pod njimi), so pri posteljah pogosto tudi vprašanja povezana z zložljivimi posteljami.

Takšnimi, ki so lahko čez dan pospravljene v omaro, zvečer pa jih otrok z enostavnim potegom, odpre in pripravi za spanje.

Posebej v manjših otroških sobah, pridejo takšne postelje prav zato, ker prihranijo res ogromno prostora (praktično celoten prostor, ki bi ga drugače morali najti posebej za ležišče in posteljni okvir ter prostor za igro, hkrati).

Pri vprašanjih in iskalcih za otroške sobe po elementih, so nadalje na sporedu vprašanja povezana z izdelavo dodatnih ali sploh prvih nočnih omaric, regalov in skrinj za spravilo starejših igrač in učnih pripomočkov, nemalokrat pa se pojavi tudi vprašanje po povečanju delovnih (pisalnih površin).

otroške sobe po elementih
Povečana kotna, pisalna miza z več premičnimi regali in košarami za igrače, pod njo.

Do tega ponavadi pride, ko pridejo prve elektronske naprave in računalniki v otroške sobe. In tudi ob spremembi otroške sobe v mladinsko.

Najlažja menjava otroške sobe po elementih, se naredi v otroški sobi, ki je bila že prvotno kupljena po elementih.

Težje je dodatne elemente, ki bi bili enaki obstoječemu pohištvu, najti za tipske otroške sobe, ki so bile nabavljene v celoti. Je pa tudi res, da je pri teh, še najmanj povpraševanj po spremembah.

Praktične in funkcionalne rešitve za otroške sobe, izdelane po naročilu in merah vsakega prostora posebej, lahko najdete tudi v naših ostalih objavah.

Vabljeni k spremljanju ali, da nam postavite vprašanje. Z veseljem se bomo potrudili poiskati rešitev tudi za vaš primer.

otroške sobe po elementih
Zanimiva obešalna stena za otroško sobo.