Domov » Najnovejše objave » O prednostih, če se odločite za izdelavo otroške sobe po naročilu

O prednostih, če se odločite za izdelavo otroške sobe po naročilu

Spread the love

Ker smo z našo novo pridobitvijo, to spletno stranjo, ki jo namenjamo izključno otroškim sobam po naročilu, še vedno v povsem začetni fazi, tokrat predstavitev prispevka s prednostmi, ki jih prinese odločitev za izdelavo otroške sobe po naročilu.

Kaj vse je mogoče samostojno izbirati pri otroških sobah po naročilu?

Če odgovorim na kratko: ” vse 🙂 “

Po vrsti pa tako:

Postelje po naročilu

otroške sobe po naročilu
Primer po naročilu izdelanega pograda.

Izdelavo postelj za otroške sobe, si je mogoče omisliti v različnih izvedbah. Najpogostejše so enojne postelje v različnih kombinacijah, sledijo jim pogradi, tem pa posebne in specializirane postelje za otroške sobe.

Enojne postelje

Enojne postelje po naročilu izdelujemo z možnostmi brez predalov pod njimi, z možnostjo enega (ali dveh predalov) ali pa takšne, katerih posteljni okvir sega povsem do tal otroške sobe.

Pri izbiri dimenzij za posteljne okvirje ste lahko poljubni. Najbolj klasična in standardna dimenzija posteljnega okvirja je sicer 90 x 200, a, če imate npr. vzmetnico že kupljeno vnaprej in ima ta drugačne dimenzije, ni iz naše strani, nobene ovire, da ne prilagodimo posteljnega okvirja želenim dimenzijam.

Kar se tiče višine postelje, je največ postelj narejenih v višini 45cm. Je pa tudi pri višinah posteljnih okvirjev mogoče izbirati poljubne (večinoma starejši ljudje si dajo pri nas naročiti postelje z višino okrog 60 cm).

Dodatna prednost, zaradi katere se splača razmisliti o tem ali se odločiti za klasično posteljo ali posteljo po meri, je v tem, da pri posteljah po naročilu lahko izbirate še en kup posebnosti, ki je pri klasiki ne morete. Na primer debelina posteljnega okvirja.

V primerih, da je prostor za otroško sobo res majhen, zna vsak centimeter in klasična debelina posteljnih okvirjev biti tudi ovira. Nekatere otroške sobe naredimo tako, da ob postelje postavimo omare (nočne, vgradne, komode,…).

V teh primerih včasih odloča centimeter ali dva o tem ali bomo lahko vgradili omaro.

Sicer pa je posebna objava, namenjena opremljanju malih otroških sob, tukaj.

otroške sobe po naročilu
Skica možnosti izdelave posteljnega okvirja za dva.

Drug pogost primer je, ko vrata v otroško sobo zaradi svoje širine, zahtevajo, da je posteljni okvir manjši ali ožji.

Pri nas omogočamo možnost izbire debeline posteljnih okvirjev v 18, 25, 35, in 50 mm.

Naslednja prednost za izbiro postelje po naročilu, je v izbiri materialov.

Vzglavje posteljnega okvirja je lahko iz lesa ali iz umetnega usnja. Eno in drugo je mogoče dobiti v različnih barvah in vzorcih. Pri lesnih materialih omogočamo izbiro med več kot 40 barvami, pri tekstilnih materialih imamo na voljo več vzorcev.

Zadnja in najbrž najpomembnejša prednost samostojne izbire praktično vsega pri posteljnih okvirjih pa je v tem, da lahko posteljni okvir estetsko in funkcionalno uskladite z ostalim pohištvom v otroški sobi.

Omare in regali po naročilu

otroške sobe po naročilu
Primer izdelave omar, regalov in komod po merah.

V vsako otroško sobo sodijo omare.

Ker pa ju ni dveh otroških sob, ki bi bile identični (razen morda v blokovskih stanovanjih), si vsak starš (in otrok) želi razporeditev omar po sobi, drugače.

Dostikrat sama oblika in zasnova prostora, ne omogoča kaj dosti kreacije in domišljije.

Prednost omar za otroške sobe po naročilu je v tem, da boste s takšno omaro lahko izkoristili 100% prostor v otroški sobi. Tudi pod poševnimi stropi npr., če je otroška soba v mansardnem delu stanovanja.

S tako izdelanimi omarami odpadejo tudi vse 10 ali več centimetrske prazne luknje med stenami zidov in omarnimi stranicami, omare je mogoče vgraditi do stropa, mogoče jih je vpeti nad postelje, enako kot pri posteljnih okvirjih pa boste z omarami po naročilu, le te, estetsko in funkcionalno, enostavno povezali v celoto.

Isto kot pri posteljnih okvirjih, se tudi pri omarah lahko odločate med več barvami in vrstami materialov (pri barvah jih je na voljo spet čez 40), pri materialih pa lahko zraven iverala kombinirate tudi s steklom in ogledali (spet v več kot 40 barvah).

Nočne omarice in komode po naročilu

otroške sobe po naročilu
Prikaz vsega kar je mogoče narediti po naročilu. Slika iz naše naslovne strani.

Naj gre za spravilo delovnih in šolskih gradiv ali pa za otroške igrače, ni je otroške sobe, ki zraven klasične postavitve omare in postelje (postelj), ne bi zahtevala še kakšne omare ali komodice zraven.

Pri tipsko izbrani postelji stranke ponavadi “potožijo” nad tem, da prodajalec določenega programa nima več na zalogi in, da estetsko podoben kos pohištva pač več ne morejo dobiti.

Pri nas se z izdelavo pohištva po meri ukvarjamo že 25 let (že v prejšnji objavi sem naredil povezavo na našo drugo, specializirano spletno stran, ki jo namenjamo samo za drsna vrata).

Skozi tako dolgo obdobje dela smo si uspeli zagotoviti iz strani dobaviteljev redno oskrbo z materiali in barvami za zelo dolga obdobja (tudi 7 in več let).

Na ta način, imamo stranke, ki se po nakupu izpred let, vračajo zgolj z naročilom dodatne omarice, predalčnika ali komode.

Ob tem, da tudi nas, sodobni pohištveni trendi “vežejo” k nenehnemu spremljanju in dodajanju novih barv in sodobnih materialov v prodajni program.

Pisalne mize po naročilu

otroške sobe po naročilu
Primer po meri izdelanega delovnega kotička.

Še največ unikatnosti in izvirnosti med vsemi kosi pohištva v otroških sobah, zahtevajo pisalne mize in delovne površine.

Ko so otroci manjši, je potreba po velikih pisalnih mizah, manjša.

Bolj kot otroci rastejo, bolj raste z njimi potreba po večjih delovnih površinah in mizah. Tudi za namizne računalnike, tiskalnike, scanerje, tablice in podobno.

Zato je prednost izbire pisalnih miz po naročilu tudi v tem, da jih lahko prilagajamo ne samo prostorskih omejitvam otroške sobe, ampak tudi potrebam.

Dodatki in dekor po naročilu

Če dobro pomislimo, razlike med otroškimi sobami, ne naredijo kosi pohištva. Navsezadnje ima vsaka otroška soba iste ali vsaj podobne “sestavine”. Posteljo, mizo, omaro, regale in še kak kos.

Razliko naredi opremljenost celote, dekor in dodatki.

Tam kjer se razmišlja o otroških sobah, narejenih po naročilu, je paleta teh, jasno, širša in večja. Ročaji na omarah, ročaji na predalčnikih, “porisanost” ali poslikanost drsnih vrat na omarah, unikatni regali in poličke, unikatna postelja, unikatne obešalne stene, …

Vse to daje pečat unikatnosti otroške sobe.

otroške sobe po naročilu
Primer obešalne stene v otroški sobi.

Osebna obravnava

Na zadnje, med ne nepomembne prednosti izdelave otroške sobe po naročilu, sodi tudi osebna obravnava. Ker sem o našem pristopu in delu, nekaj več napisal že v prvi objavi (ob “splavitvi” te spletne strani), vabljeni na skok tja.

Da ne bo tukaj naenkrat preveč 🙂

Tako. Toliko o osnovnih prednostih po naročilu izdelane otroške sobe.
Upam, da sem predstavil “zadovoljivo”.

Vabljeni k spremljanju še naprej.