Domov » Najnovejše objave » Razlike med nakupom tipskega pograda ali pograda po naročilu

Razlike med nakupom tipskega pograda ali pograda po naročilu

Spread the love

Če so otroške sobe namenjene, najmanj dvema otrokoma, ga praktično ni starša, ki se ne bi spogledoval z možnostjo umestitve pograda v otroško sobo.

Če ne drugo, so pogradi za otroške sobe, praktični zato, ker prihranijo prostor, če pa se med njimi odločimo za takšne, katerim bomo lahko estetsko dodali še ostalo pohištvo otroške sobe, pa imajo tudi večjo estetsko vrednost za sobo.

V osnovi se pogradi za otroške sobe ločijo na dvoje: tipski pogradi za otroške sobe in pogradi za otroške sobe, narejeni po naročilu.

Nekaj malega sem o prednostih izbire pohištva za otroško sobo, po meri, zapisal tudi že v prvih dveh objavah na našem blogu (vabljeni tja, če vas mika).

Tipski pogradi za otroške sobe

pogradi za otroške sobe
Primer tipksega pograda. Ki pa ga je mogoče dobiti tudi s posebnostmi in po naročilu.

Prednost odločitve za tipski pograd je v tem, da so ti izdelani za standardne dimenzije večine posteljnih ležišč. Hkrati se lepo, če dimenzije otroške sobe, ne odstopajo kaj pomembnega od standardnih, podajo v praktično vsako otroško sobo.

Tudi njihova izdelava je danes že dovolj raznovrstna, tako, boste našli takšne, ki vsebujejo že omare, regale, police, ali pa boste izbrali med takšnimi, ki imajo pod zgornjim ležiščem, manjšo omaro, pisalno mizo in podobno.

Materiali in barve so ponavadi iveral, furnir in naraven les.

pogradi za otroške sobe
Še en primer tipske izvedbe enostavnega pograda.

Lahko jih kupite v kakšnem večjem trgovskem centru ali tudi preko interneta.

Med slabosti nakupa tipskega pograda pa sodijo predvsem nezmožnost preverjanja kakovosti materiala (če kupujete preko interneta), omejenost v barvah, postavitvah, dimenzijah in materialih.

Razlog zakaj je temu tako, je v bistvu zelo preprost.

Večji pohištveni centri pač strmijo k “masovni” in količinsko večji prodaji in logično je, da bodo v svoj repertoar ponudbe dali pač tisto po čemer je največ povpraševanja in zanimanja. Morebitne posebnosti, opcije in možnosti lastne izbire recimo dodatkov, dekorja (npr. ročajev na predalih), nimajo preveč radi.

No, zato smo na drugi strani te ponudbe še ponudniki pogradov za otroške sobe po naročilu

Pogradi za otroške sobe po naročilu

pogradi za otroške sobe
Tehnična skica izvedba pograda po naročilu.

Prednosti, ki jih prinašajo po meri izdelani pogradi za otroške sobe, se kažejo predvsem tam, kjer otroške sobe niso povsem standardnih dimenzij, kjer so morda otroške sobe manjše ali v mansardnih nadstropjih (otroške sobe s poševnim stropom) ali kjer bi radi celotno pohištvo v otroški sobi estetsko uskladili v enotnem izgledu in zgodbi.

Tudi kar se tiče rokov dobave in cenovne politike, vsaj po mojem mnenju, razlike med obema oblikama ponudbe otroških pogradov ni, saj eni in drugi moramo v kalkulacijo v prvi vrsti všteti stroške materiala. Vse ostalo pa je stvar uspešnosti logistike in optimizacije stroškov.

Je pa res, da se vedno (ne samo pri pogradih) splača pogledati na več strani in, da se splača biti vedno na preži za akcijami.

Pogosto lahko ta zelo pripomore k bolj zadovoljivemu nakupu.

pogradi za otroške sobe
Dejanska izvedba kotnega pograda po naročilu.

Dodatno pozornost, še posebej pri nakupu pograda, bi sam namenil temu, kdo bo pograd montiral. Pri po naročilu izdelanem pogradu sta dostava in montaža pogosteje všteti v ceno, kot pri odločitvi za tipski nakup.

Kakorkoli že se boste odločili…. uspešen nakup želim.

In mirno spanje vaših otrok 🙂