Domov » Najnovejše objave » Na splošno o izboru barv za otroško sobo

Na splošno o izboru barv za otroško sobo

Spread the love

Medtem, ko si pri pomoči za izbiro pohištva v otroški sobi, lahko pomagate že preko naših ostalih objav, na blogu, je v nadaljevanju tokratnega prispevka, opisanih še nekaj dodatnih napotkov in koristnih idej glede izbire ostalih barv v otroški sobi (stene, tla,….).

Morda celo bolj, kot velja za ostale prostore po stanovanju, velja pri izbiri barv v otroški sobi, še več energije in domiselnosti vključiti v to, kako barvita bo otrokova soba.

Ta mora, v prvi vrsti, biti dovolj svetla in prostorna in predvsem za delovno površino (pisalna miza in prostor okrog nje) vedno poskrbimo, da se nahaja ob oknu oz. ob pravi meri dotoka naravne svetlobe.

Če je otrok desničar, naj bo pisalna miza obrnjena tako, da naravna svetloba prihaja na delovno površino iz leve strani.
Pri levičarjih, naj bo dotok naravne svetlobe, obraten.

Ker pa ima vse več otrok na svojih pisalnih mizah tudi računalniške monitorje, je vredno biti pozoren tudi na to, da naravna svetloba zaradi odseva, ne seva direktno na računalniške zaslone.

.

barve za otroško sobo
Kotna pisalna miza ob oknu.

.

.

Katere barve za otroško sobo
se uporabljajo največkrat?

.

Pred izborom barv za otroško sobo, se najprej osredotočimo na barve večjih površin. To so zidne stene, tla, strop, površine vrat na garderobnih omarah, ličnice predalov na komodah in nočnih omaricah ter tudi na zunanji strani posteljnega okvirja.

Med najbolj klasično izbrane barve za mlajše otroke še vedno sodita roza, bela in različni odtenki rdeče za deklice ter kombinacije modre, zelene in rumene za fante.

Na naši spletni strani, ki jo sicer namenjamo samo vgradnim omaram, smo objavili prispevek 7 najlepših idej za vgradne omare, a boste med vsemi idejami, našli tudi sliko otroške sobe za deklico, ki je v času objave, požela zdaleč največ zanimanja in povpraševanj (tretja slika v prispevku na povezavi ).

Starejši otroci si seveda želijo že modernejših barv in drugačnih tonov (siva, odtenki rjave, vanilija) ter tudi drznejših kontrastov na posameznih pohištvenih in stenskih elementih (s fototapetami in drugim dekorjem).

Ena izmed možnosti, za katero se prav tako odloči veliko staršev, je, da izberemo barve za otroško sobo v odtenkih mavrice. Temeljit prispevek o popularnosti mavričnih barv v otroških sobah ter predstavitev treh različnih načinov, kako v otroško sobo, dodati pridih mavrice, je objavljen v prispevku z naslovom Ideje, kako v otroških sobah, dodati pridih mavrice.

.

barve za otroško sobo
Barve za otroško sobo. K barvitosti pripomore tudi posteljnina, izbor talne površine, barvne ličnice predalov in sam dekor na policah.

.

Kot smo lahko že ugotovili, da na barve za otroško sobo, vpliva med drugim tudi starost otroka oz. mladostnika, je dodatna lastnost, ki vpliva na to kakšne barve bomo imeli v otroški sobi, zmožnost prodajalca in proizvajalca, da interier otroške sobe prilagodi barvnim niansam večjih stenskih in talnih površin (tudi zaves).

Če ne želimo imeti preveč težav pri kasnejšem opremljanju otroške sobe in pri iskanju ustreznih barv, si lahko damo izgled otroške sobe, izrisati vnaprej (ali to naredimo preko katerega izmed brezplačnih spletnih programov).

Na ta način bomo še pred nakupom pohištvene opreme, imeli izbrane barve sten in tal, le te pa kasneje uskladili s prodajalcem pohištva, ki našemu izboru, lahko ustrezno prilagodi barvne možnosti.

.

barve za otroško sobo
Prostorna otroška soba s pogradom in dodatnim izvlečnim ležiščem. Kombinacija naravnega lesa v svetlo rjavi in roza.

.

Opremljanje in ideje za interier mladinskih otroških sob in tudi igro barv na različnih pohištvenih elementih v mladinski sobi, si lahko ogledate tudi v prispevku Nasveti pri opremljanju mladinske sobe po naročilu, sicer pa boste med vsemi našimi objavljenimi nasveti in primeri opazili, da starši za barvitost otroških sob, poskrbimo na povsem različne načine.

Med tradicionalno pogosteje uporabljanimi barvami v otroških sobah so tudi različni odtenki rumene, oranžna ter kontrastne kombinacije različnih barv na istem pohištvenem elementu. Te boste najlaže opazili v prispevku z naslovom Štirje primeri izdelanega pohištva za otroške sobe (po naročilu).

Tipski in vnaprej izdelani sestavi otroških sob, ponavadi vključujejo manj barv (v naši ponudbi je v tem primeru na voljo 5 različnih možnosti). Najdete jih na spodnji povezavi, preko katere lahko poprosite tudi za informativni izračun za opremo vaše otroške sobe.