Domov » Najnovejše objave » Ko izbirate primeren pisarniški stol za otroka

Ko izbirate primeren pisarniški stol za otroka

Spread the love

Pri opremljanju otroških sob, je nedvomno, pri večini staršev, na prvem mestu skrb za zdravje, varnost in dobro počutje otroka v njegovi sobi, le temu pa sledi pogled na ceno posameznega pohištva in pogled na izgled in estetiko notranje opreme.

.

Iz vidika zdravja, je pri opremljanju otroških sob, največkrat na prvem mestu, izbira ustreznega ležišča za otroka, hkrati pa tudi izbira ustreznega pisalnega stola na katerem bo otrok, v svoji šolski dobi, preživel večino svojega “delovnega” časa. Nekaj malega smo sicer o izbiri ustrezne vzmetnice za otroka, pisali že v članku 3 top nasveti za izbiro ustreznega pohištva v otroški sobi, sicer pa vsem staršem, ki se zanimate za različna ležišča, za otroka, kar priporočamo, da si ogledajo spletno ponudbo vzmetnic, na spletni strani Pohištvo123.

.

O primernem pisalnem stolu za otroka, pišemo spodaj….

.

Sodobni pisalni stoli, ki so primerni za otroške sobe, so danes tisti, ki v prvi vrsti posvečajo največ pozornosti na funkcionalnost in pravilno ergonomijo iz vidika zdravega sedenja ter “neboleče dolge uporabe stola” (za vse otroke, ki dlje časa sedijo za svojimi pisalnimi mizami).

.

pisarniški stol mrežasto naslonjalo
Pisalni stol z mrežastim naslonjalom.

V tem pogledu je ustrezen pisalni stol za otroško sobo (še posebej, ker otroci hitro rastejo), tak, ki omogoča nastavitev višine sedalnega dela, udobno in prilagodljivo naslonjalo, večjo nosilnost (tudi nad 100 kg), premičnost (s pomočjo koleščkov), naslon za roke ter povišan vzglavni del.

.

V ponudbi modernih pisarniških in pisalnih stolov za otroke pa boste našli še veliko izbiro glede različnih barv, tehnike izdelave naslonjala ter materialov iz katerih so otroški stoli tudi izdelani.

.

Za večjo zračnost hrbtnega dela sedečega je danes na voljo precej stolov, ki imajo mrežasto hrbtišče (primer na sliki), se pa za tak tip pisalnega stola odločajo vsi starši, ki hkrati s pisarniškim stolom, iščejo tudi kombinacijo delno računalniškega stola in pa delno tudi zdravju koristnega stola. 

.

Mrežasta hrbtna struktura zagotavlja bistveno boljše zračenje hrbtnega dela, slednje pa ima za posledico nemoteče delo za stolom, tudi po več ur. Tak stol je navsezadnje tudi bistveno lažje očistiti, kot klasične, z različnimi polnili, polnjene stole.

.

Roko nasloni so danes že stalnica pri večini ponudnikov otroških pisalnih stolov, saj omogočajo, po eni strani, boljšo oporo in naslon, po drugi strani pa dajejo bistveno izboljšan občutek “zdrave ujetosti” v delovni prostor. Dokler je otrok na delovnem mestu, pa se ve, čemu je tako (opravljanju nalog, učenju,…).

.

ergonomski pisarniški stol
TOP razvit ergonomski pisarniški stol. Ponudbo vseh stolov, primernih za otroške sobe, boste našli tukaj.

Pisarniški in pisalni stoli za otroke (in tudi za vse ostale), danes največ svoje pozornosti vlagajo v razvoj ergonomske oblike hrbtnega naslona. Tak primer v celoti razvitega ergonomskega stola, ki je še posebej primeren za otroško sobo, je prikazan na drugi sliki. 

.

V tem primeru gre za ergonomsko oblikovan, sodoben stol, sodobnega videza ter z mrežasto strukturo naslonjala. Obenem ima gumirana koleščka ter po višini nastavljiv sedalni del. 

.

Pri skrbi za pravilno držo pri sedenju, vam bo zagotovo prišel prav tudi spodnji video:

.