Domov » Najnovejše objave » 3 naši TOP nasveti za izbiro ustreznega pohištva v otroški sobi

3 naši TOP nasveti za izbiro ustreznega pohištva v otroški sobi

Spread the love

Za vroče, poletne mesece, smo se koristne nasvete na našem blogu, odločili izbrati 3 naše super nasvete, za vse starše, ki opremljate otroške sobe, ki pa bodo verjetno, še posebej prav prišli v času, ko se večina počitniških aktivnosti zaključuje in vsepovsod potekajo že “resne” priprave na začetek novega šolskega leta.

.

Prvi in najpomembnejši nasvet, ki bo prihranil marsikateri sivi las

.

pohištvo otroška soba
3D predlog zasnove otroškega prostora.

Če se odločate za nakup pohištva v otroški sobi v tem času, je naš prvi nasvet, da pri prodajalcu preverite rok dostave oz. rok izdelave pohištva, saj je ravno čas pred novim šolskim letom, čas, ko hkrati večina staršev želi narediti pohištvene spremembe v otroških prostorih.

Kar pomeni, da je gneča na “povpraševalski strani” večja, obenem pa mnogo pohištvenikov še ni zaključilo z dopusti in so njihove kapacitete delno ali v celoti, omejene.

Če se vam s pohištvom mudi, je zato najbolje, da najprej preverite sploh možnost dostave in rok izdelave, da boste ujeli čas, ki je pomemben vam.

Sicer pa velja, da se za pohištvo, izdelano po merah otroške sobe, lahko čaka tudi 1 mesec.

.

Kako privarčujemo pri izbiri otroškega pohištva?

.

Drugi naš nasvet se tiče izbire pohištva v otroški sobi, s pogledom na prihodnost. Otroci so bitja, pri katerih je intenzivnost spreminjanja želja in potreb, povečana vse do konca mladostniške dobe. Zato se zna hitro zgoditi, da bo na novo pripeljano in postavljeno pohištvo v otroških in mladinskih sobah, kmalu odveč in, da bodo otroci želeli nekaj drugega.

Da se izognete tovrstim pripetljajem (ki na koncu koncev, lahko tudi drago stanejo), nabavite pohištvo za otroške prostore, ki ga bo moč uporabljati tudi v prihodnosti. Otrokom osnovnošolcem kar ponudite kot opcijo izbire, pohištvo za celotno mladinsko opremo, otrokom v vrtcih pa kar pohištvo za osnovnošolce. Predvsem staršem osnovnošolcem, priporočamo še ogled našega prispevka na temo mladinskih sob.

.

Naš tretji nasvet za izbiro ustreznega pohištva v otroških sobah, pa je povezan z zdravjem in varnostjo.

Zdravje je osnova vsakega izmed nas, samo, da gre pri otrocih za to razliko, da nam je za njihovo zdravje, pogosto še bolj mar, kot naše lastno. Slednje je zato najprej povezano z izbiro ustreznega ležišča oz. vzmetnice. Med vzmetnicami za otroke izberite takšno, ki bo, po eni strani, sploh sodila v predviden posteljni okvir (v kolikor je ta ločen od vzmetnice), po drugi strani pa, da bo nivo vzmetenja ustrezal navadam otroka.

Najbolj priporočljivo je, da pri izboru vzmetnice za otroka, otroka vzamete tudi s seboj v trgovino in, da se skupaj z vami pouči o različnih tipih in vrstah vzmetnic (in vzmetnice tudi preizkusi).

.

Kako se lotimo izbire ostale opreme in pohištva v otroški sobi (in pri tem zadovoljimo tudi otrokovim željam)?

.

oprema mladinske sobeKar se tiče ostale opreme v otroških sobah, si zapomnimo, da nam občutek topline otroške sobe dajejo tekstilne naravne podlage (tepih, itison, itd…), medtem, ko se bo več najstnikov, verjetno odločalo za bolj moderne talne rešitve (laminati, parketi, kombinacije). Pri slednjih je potrebno upoštevati, da zahtevajo več vzdrževanja oz. vsaj redno čiščenje prahu, hkrati pa delujejo bolj hladno od tekstilnih talnih oblog.

Izbor barve in vzorcev talnih oblog lahko čisto mirno prepustite izbiri otroka, navsezadnje gre za njegov prostor. Morda le pri povsem nenavadnih željah in izbirah, na kratko pojasnite in opozorite, da izbrano verjetno ne bo najbolj ustrezalo k ostalemu pohištvu.

Kot je že v naši navadi, vsem staršem, ki imate težave z majhnimi otroškimi sobami, priporočamo nasvete še iz ostalih naših zapisov in pa tudi, da razmislite o morebitnih pohištvenih rešitvah, ki so izdelane po merah otroških prostorov (npr. vgradne, garderobne omare, posteljni okvirji po naročilu (dvižne postelje), komodice in ostalo).

Priporočamo še: Kako doseči, da bodo otroci pospravljali svojo sobo?