Domov » Postelje » Nadstropna postelja v klasično opremljeni otroški sobi

Nadstropna postelja v klasično opremljeni otroški sobi

Spread the love

Nekaj več predlogov za opremljanje tako manjših, kot večjih otroških in tudi mladinskih sob, smo predstavili v prispevku s preprostim naslovom Mladinske sobe. V njem so opisane glavne razlike med tipskim in po naročilu izdelanim pohištvom za otroške sobe, obenem pa je med predstavljenimi primeri, prikazana tudi nadstropna postelja za moderno opremljanje mladinske sobe (slika tri v prispevku na povezavi).

.

Nadstropna postelja v klasično opremljeni otroški sobi 

.

V današnjem prispevku je prikazana nadstropna postelja, ki se od doslej prikazanih, nekoliko razlikuje. Njena zasnova je sestavljena iz materiala in lesa, ki ga ponavadi pripisujemo klasično izdelanemu pohištvu, za družine, ki jih zanima les v svoji naravni izvedbi.

.

nadstropna postelja
Nadstropna postelja.

.

Kot lahko razberemo iz zgornje slike, je nadstropna postelja, zasnovana za postavitev v levi kot, ob vhodna vrata v otroško sobo. Dostop do zgornjega ležišča vodi preko, skupaj s posteljo, izdelane lesene letvice, ki je postavljena ob vznožje vstran od vhoda v otroško sobo.

Celotna nadstropna postelja pa je sestavljena iz masivnega lesenega okvirja in deluje prostorno in zračno.

Dodatno k izdelavi takšne nadstropne postelje, k celotni opremi otroške sobe, sodi še izdelava otroške komode in dodatnega odprtega poličnika za knjige (ob okenski zidni steni).

Kot predstavljamo že v ostalih naših prispevkih, velja tudi v tem primeru, za opremljanje predvsem manjših otroških sob, razmisliti o postavitvi in izdelavi pohištva, ki v manjših otroških sobah ne bo vzelo preveč prostora, hkrati pa ga bo mogoče funkcionalno uporabljati ves čas otrokovega odraščanja.

Izdelana garderobna omarica z drsnimi vrati povsem v kotu otroške sobe, vsebuje dva omarna prekata za shranjevanje garderobe, do katere nam ni potrebno dostopati vsak dan. Vsi pohištveni elementi so izdelani v klasični in standardni izvedbi videza naravnega lesa.

.

Oprema kota ob okenski steni

.

Levo od okna je spodaj, predviden še dodaten regalnik z odprtimi policami. Regalnik skupno omogoča vgradnjo 8 polic, nekaj dodatnega odlagalnega prostora pa lahko najdemo tudi na montiranih stenskih policah nad obema ležiščema.

Prostor pod okensko polico in bolj v desno bomo čez čas, ko bo za to potreba, izkoristili za postavitev otroške pisalne mize . Podrobneje smo o pisalnih mizah za otroške sobe, pisali v prispevku na povezavi.

Seveda k ličnemu in estetskemu izgledu otroške sobe, ne prispeva svojega samo pohištvo. Svoje k stilu (in tudi dodatni funkcionalnosti) otroške sobe, doda še izbor talne površine, stenska obdelava, svetila, dekor, posteljnina in navsezadnje tudi stavbno pohištvo (notranja vrata, okenske police, ….).

Če tudi vas zanima nadstropna postelja ali celotna oprema za vaše otroške prostore, se priporočamo čez spodnje kontaktne možnosti.

Z veseljem bomo uredili svetovalca, ki se bo z vami pogovoril o vaših željah.