Domov » Najnovejše objave » 3 ideje za otroške sobe po naročilu

3 ideje za otroške sobe po naročilu

Spread the love

Ker ste na naši spletni strani, ki jo namenjamo izključno predstavitvi programa otroških sob, tako tipskih kot izdelanih po merah določenega prostora, vsaj do tega zapisa, vajeni predvsem predstavitev primerov in nasvetov iz “terena”, smo se za tokratno objavo odločili prikazati nekatere ideje za otroške sobe po naročilu.

Vsaka, po naročilu in svojih merah, izdelana otroška soba, je individualna in drugačna, zato jih je tudi težje prikazati v enem programu možnosti. Ker pač skoraj vsak pohištveni kos omogoča spremembo.

Zato si lahko v nadaljevanju prispevka ogledate 3 ideje za otroške sobe in preko njih morda dobite “preblisk”, za ureditev vaše.

.

Ko je otroška soba premajhna za omare

.

Če je otroška soba manjša, bomo v njo, logično, želeli spraviti čim manj pohištva.

Spodnja ideja je zato odlična za prikaz opremljenosti manjše otroške sobe v katero je težko dimenzionirati omaro standardnih dimenzij.

.

otroške sobe ideje
Ideja za opremo manjše otroške sobe.

.

V manjši otroški sobi bomo prvi, vhodni prostor, bolje izkoristili že tako, če bomo namesto montaže klasičnih, krilnih notranjih vrat, razmislili o možnosti z drsnimi vrati . Drsna vrata vzamejo manj prostora, saj nam ni potrebno za ali pred njimi, pustiti prostega prostora, za odpiranje ali zapiranje vrat.

Lahko so montirana tako, da drsijo ob steni, lahko pa tako, da so vgrajena v montažno, (knauf) steno.
V tem primeru gre za kasetna drsna vrata.

Obenem, če se bojimo, da bomo z vrati preveč zatemnili prostor, za njihovo polnilo uporabimo belo, motno steklo.
Skozenj se ne vidi nič, je pa ravno pravšnje za to, da skozi njih v prostor pride svetloba.

Pri majhni sobi bomo prostor otroške sobe bolje izkoristili tudi, če bomo posamezne pohištvene elemente, poskušali izkoristiti za več namenov.

Na zgornji sliki lahko vidite, da je predlagan posteljni okvir hkrati tudi omara z dvema omarnima korpusoma na sprednji strani ter s kar tremi izvlečnimi predali ob strani postelje. Dodatno k temu pa sta na vznožni komodi predvidena dva izvlečna predala, ki se ju odpre iz strani.

Vzglavni del postelje prav tako služi za odlaganje knjig, šolskega gradiva in spravilo posteljnine.

Otroška soba, ki ima malo prostora za postavitev omare, ima dejansko vse potrebne elemente za spravilo posteljnine in oblek, umeščene v in ob posteljni okvir, sicer pa v nemalo otroških sobah prostor izkoristimo tako, da ležišče dvignemo, prostor pod njim pa uporabimo za potrebne omare (priporočamo tudi članek Razlike med pogradi za otroške sobe).

Pisalna miza je izdelana po meri in sodi ravno v okvir prostorske niše ob oknu.
Še trije dodatni regali pa so nameščeni na hrbtno steno postelje, nekoliko višje.

.

Vgradnja omare ob okensko steno

.

vgradna omara ob oknu
Vgradna omara ob okenski steni.

.

O tem, da lahko prostor zelo, ne samo v otroški, temveč v vsaki sobi, prihranimo s tem, da vanjo namesto klasične, postavimo vgradno omaro, na naši spletni strani, najbrž več ni treba posebej poudarjati.

Vendar….

kako izkoristiti prostor z vgradno omaro, če je soba premajhna za postavitev omare ob steno, razen ob zidu, kjer se hkrati nahaja okno?

Na zgornjem primeru je prikazana ideja za montažo vgradne omare od enega do drugega zidu ter od tal do stropa, s pomočjo vgradnih omarnih elementov, ki so simetrično razporejeni okrog okna. Okensko polico in dodatno omarno polico pod oknom lahko na ta način izkoristimo ali kot pisalno mizo ali kot večjo odlagalno površino.

Spodnji del omare je sestavljen iz 5 omarnih prekatov, ki se odpirajo s klasičnim krilnim odpiranjem vrat.
Dodatno k njim, sta v levem spodnjem delu (pod oknom) montirana dva izvlečna predala.

Levo in desno od okna sta nameščena dva vertikalna omarna prekata, ki sta v spodnjem delu odprta z enostavnimi policami, v zgornjem delu pa zaprta s steklenimi ličnicami.

Nad oknom je prostor zapolnjen s petimi dodatnimi omarnimi prekati.

Za odlaganje posteljnine in brisač poskrbijo trije izvlečni predali pod posteljo.
Reči, ki jih želi imeti otrok ob postelji in ob večerih, se bodo pospravljale v nočno omarico z odpiranjem na poteg.

Pisalna miza je postavljena v prostor med posteljni okvir in vgradno omaro, vzdolžno ob steno hrbtišča posteljnega okvirja. Kot večina sodobnih pisalnih, otroških miz, ima tudi ta, dodatno izvlečno polico za računalniško tipkovnico.

Temeljito predstavitev primernih in različnih pisalnih miz za otroške sobe, boste našli na povezavi.

.

Svetli otroški delovni kotiček

.

ureditev otroškega delovnega prostora
Ideja za ureditev otroškega delovnega prostora.

.

Tudi to, da mora delovni prostor v otroški sobi biti dovolj osvetljen, da mora biti zračen in prostoren, nam na naši spletni strani, najbrž več ni treba ponavljati.

Na zgornji sliki je prikazana ideja osvetljenega delovnega prostora v otroški sobi.

Pisalna miza je enostavna. Za namizni računalnik je puščen in predviden večji omarni prekat v spodnjem delu desne knjižne omare, ki se nahaja pod pisalno mizo. Ta je z delovno ploskvijo vpeta skupaj z omaro in na svojem skrajnem levem delu pušča tudi na omari dovolj prostora, da je v kot mogoče enostavno postaviti večji računalniški monitor.

Ostali omarni prekati so razporejeni po treh vertikalah, pri čemer se lahko poljubno igramo z njihovo odprtostjo, zapiranjem s krilnimi vrati ter zapiranjem s steklenimi ličnicami.

V enakih odtenkih kot so opremljene ličnice manjših izvlečnih predalov na levi (modra), je opremljen tudi dekor na vgradni omari, ki je postavljena na nasprotno steno. Vgradna omara je tako kot večina naših predlogov, predvidena z drsnimi vrati, kakršne poznamo tudi pri opremljanju samostojnih garderobnih sob. Služi pa za spravilo vse garderobe, večjih plaščev, v svojem zgornjem delu pa tudi za sezonske reči, ki jih otrok ne potrebuje vsak dan.

Za še več idej priporočamo tudi ogled prispevka Top spletne strani in vsebine za opremljanje otroških sob ali, da se slišimo preko spodnjih kontaktnih možnosti.

Z veseljem bomo uredili svetovalca, ki vam bo svetoval in pripravil informativno ponudbo za izdelavo otroške sobe po merah vašega prostora.