Domov » Najnovejše objave » Primerni regali za otroško sobo (glede na otrokovo starost)

Primerni regali za otroško sobo (glede na otrokovo starost)

Spread the love

Glede na to, da imajo naši otroci, v različnih starostnih obdobjih, različne potrebe in želje, smo se za tokratni naš prispevek, na blogu, odločili predstaviti naš pogled za vse tiste starše, ki jih zanimajo regali za otroško sobo, predvsem v odvisnosti od starosti otroka.

.

Regali za otroško sobo,
primerni za najmanjše otroke

.

regali za otroško sobo

Novorojenčki, dojenčki, in otroci vse tja do dveh ali treh let starosti (ki že imajo svojo otroško sobo) so nedvomno osebe, ki jih izgled predalov, regalnikov in pohištva v njihovih sobah, še najmanj zanima.

Regale in police za to starost naših otrok, zato izbiramo na podlagi potreb, kot jih dojemamo starši. Slednje pa je največkrat povezano z razpoložljivostjo prostora, ki ga otroška soba, sploh omogoča in pa seveda s financami ter dejanskimi potrebami, ki jih v otroški sobi, imamo.

Največ staršev potrebuje za to starost svojih otrok, kvečjemu dodatne odlagalne police, starši pa smo pri tej starosti otrok, radi pozorni tudi na to, da je nakupljeno pohištvo kot so npr. komode, previjalne mizice, ipd…, uporabno tudi kasneje.

Še najmanj težav pri tem povzroča nakup pohištva kot so npr. stenske police, ki sprva služijo kot odlagalne police za brisače in plenice, kasneje pa kot knjižne police ali police, na katero bo otrok shranjeval svoje priljubljene spominke, igrače, knjige in podobno.

BONUS NASVET: Starši, ki iščete primerne regale za otroško sobo, poglejte tudi med cenejšimi in modernejšimi dnevnimi regali. Pogosto regali za dnevne sobe, med svojimi sestavi, vsebujejo tudi elemente, ki jih pri opremljanju dnevne sobe, ne potrebujete in jih lahko, medtem, ko opremljate dnevno sobo, uporabite kot regale za otroške sobe in igralnice.

Primerna oblačila za novorojenčke in dojenčke

Starše, ki se zanimajo za regale za otroške sobe, zagotovo le ti zanimajo tudi zaradi boljšega in preglednejšega shranjevanja otroških oblačil. Primerna oblačila za dojenčke in novorojenčke, boste našli tudi, če boste obiskali spletno stran Bambini.si. Na povezavi se nahaja najbrž najbolj poznana slovenska trgovina za nosečnice, ki ponuja priznane blagovne znamke oblačil za otroke in dojenčke (nameit, mama licious, lego wear,…).

.

Regali za otroško sobo za
od 3 let in do konca osnovne šole

.

enostavni regaliZa to starost ponavadi, za regale in elemente za shranjevanje (garderobe in igrač) največkrat uporabimo kar pohištvo, ki ga izberemo kot del sestava celotnega opremljanja otroške sobe. Kar pomeni, da regale, knjižne police in drugo, dobimo skupaj z na novo nakupljenim celotim sestavom otroške sobe.

Ločene regale in elemente za odlaganje, ki ne sodijo v celoten sestav otroške sobe, ponavadi kupimo, v primerih, ko gre za prenovo otroške sobe ali za dokup manjkajočega pohištva za otroški prostor.

Za to starost otrok je primerno, če so regali za otroško sobo, vsaj delno zapirajoči, saj nam je v interesu, da otroška soba postaja, s starostjo otrok, vedno bolj organiziran in pospravljen prostor, obenem pa tudi, da otrok zna ločiti predele sobe, ki jih ima namenjene za igro in tiste, ki jih ima namenjene za šolske obveznosti.

.

Regali in predali mladostnikov

.

V dobi najstništva je, tako kot za vso ostalo pohištvo v mladinski sobi, tudi pri regalih, začutiti povečano potrebo po pohištvenih kosih, ki se zapirajo (celo zaklepajo), več je tudi želja po modernih vitrinah (za kitare, medalje, priznanja, posebne spominke,….) še največ pa je želja po tem, da so le ti, izdelani v modernem stilu in, da nekoliko izstopajo (led svetila, dekor, posebne funkcije,…)

Iz praktičnega vidika, si otroci v tej starostni dobi, želijo čimbolj razgibanega pohištva, odlagalne police v bližini postelje (in z možnostjo napajanja njihovih telefonov in tablic) ter praktičnih rešitev, ki ne zavzemajo preveč prostora (npr. izvlečne police za računalniške tipkovnice, manjši regalniki za cd zbirke in playstation igre, ipd…).

Regali za pospravljanje sodobnih, tehnoloških “igračk” (tv box-i, tablice, pametni telefoni, tipkovnice,…) v mladinskih sobah

V mladostni dobi otroške sobe, vse bolj, namesto plišastih igračk in avtomobilčkov, zamenjujejo sodobne, pametne in tehnološke naprave, med katere sodijo: iptv box-i, računalniki in vsa dodatna računalniška oprema, ruterji in modemi za povezavo z internetom, pametni telefoni in tablice, tiskalniki, igralne konzole in podobno.

Vse te, novodobne, tehnološke naprave, so seveda “leglo” potencialnega nabiranja prahu, v okviru smiselne in ne preprogoste uporabe slednjih, pa smo seveda starši, zelo zaineteresirani, da otroci in mladostniki, teh naprav, ne uporabljajo v pretirani meri. 

Regali, najbolj primerni za sodobne tehnološke naprave in aparature, se v mladinskih sobah, zato pojavljajo predvsem v dveh trendih: regali primerni za tovrstne naprave (kljub številnim brezžičnim možnostim povezovanja med njimi), so vseeno zaželeni, da so zasnovani tako, da omogočajo povezljivost med posameznimi napravami, tudi preko žice in omrežnih kablov, slednje pa je povezano z ustreznimi utopnimi “jarki” v regalih, izvlečnimi električnimi vtičnicami na posameznih regalih in pohištvu ter tudi z ustreznimi utori in luknjami v samem pohištvu (ki omogoča napeljavo in povezavo med aparaturami, preko žične povezave).

Drugi trend zasleduje tendenco po regalih, ki jih je mogoče zakleniti (nadzor nad ključem, pa “po potrebi” in kadar tako “naročijo” starši, vseeno obdržimo starši). Zaklepanje takšnih regalov pa ima tudi smisel v manjšem nabiranju prahu na teh, novodobnih, a niti ne najcenejših, napravah.

regal za mladinsko soboIz vidika praktičnega opremljanja otroških in mladinskih sob, priporočamo tudi naš zapis o ustreznih in primernih kvadraturah otroških in mladinskih sob.