Domov » Najnovejše objave » Primerni regali za otroško sobo (glede na otrokovo starost)

Primerni regali za otroško sobo (glede na otrokovo starost)

Objavljeno v: Najnovejše objave | 0

Glede na to, da imajo naši otroci, v različnih starostnih obdobjih, različne potrebe in želje, smo se za tokratni naš prispevek, na blogu, odločili predstaviti naš pogled za vse tiste starše, ki jih zanimajo regali za otroško sobo, predvsem v odvisnosti od starosti otroka.

.

Regali za otroško sobo,
primerni za najmanjše otroke

.

regali za otroško soboNovorojenčki, dojenčki, in otroci vse tja do dveh ali treh let starosti (ki že imajo svojo otroško sobo) so nedvomno osebe, ki jih izgled predalov, regalnikov in pohištva v njihovih sobah, še najmanj zanima.

Regale in police za to starost naših otrok, zato izbiramo na podlagi potreb, kot jih dojemamo starši. Slednje pa je največkrat povezano z razpoložljivostjo prostora, ki ga otroška soba, sploh omogoča in pa seveda s financami ter dejanskimi potrebami, ki jih v otroški sobi, imamo.

Največ staršev potrebuje za to starost svojih otrok, kvečjemu dodatne odlagalne police, starši pa smo pri tej starosti otrok, radi pozorni tudi na to, da je nakupljeno pohištvo kot so npr. komode, previjalne mizice, ipd…, uporabno tudi kasneje.

Še najmanj težav pri tem povzroča nakup pohištva kot so npr. stenske police, ki sprva služijo kot odlagalne police za brisače in plenice, kasneje pa kot knjižne police ali police, na katero bo otrok shranjeval svoje priljubljene spominke, igrače, knjige in podobno.

Oglejte si tudi: Modularni, okrasni in drugi regali za različne prostore

.

Regali za otroško sobo za
od 3 let in do konca osnovne šole

.

enostavni regaliZa to starost ponavadi, za regale in elemente za shranjevanje (garderobe in igrač) največkrat uporabimo kar pohištvo, ki ga izberemo kot del sestava celotnega opremljanja otroške sobe. Kar pomeni, da regale, knjižne police in drugo, dobimo skupaj z na novo nakupljenim celotim sestavom otroške sobe.

Ločene regale in elemente za odlaganje, ki ne sodijo v celoten sestav otroške sobe, ponavadi kupimo, v primerih, ko gre za prenovo otroške sobe ali za dokup manjkajočega pohištva za otroški prostor.

Za to starost otrok je primerno, če so regali za otroško sobo, vsaj delno zapirajoči, saj nam je v interesu, da otroška soba postaja, s starostjo otrok, vedno bolj organiziran in pospravljen prostor, obenem pa tudi, da otrok zna ločiti predele sobe, ki jih ima namenjene za igro in tiste, ki jih ima namenjene za šolske obveznosti.

.

Regali in predali mladostnikov

.

V dobi najstništva je, tako kot za vso ostalo pohištvo v mladinski sobi, tudi pri regalih, začutiti povečano potrebo po pohištvenih kosih, ki se zapirajo (celo zaklepajo), več je tudi želja po modernih vitrinah (za kitare, medalje, priznanja, posebne spominke,….) še največ pa je želja po tem, da so le ti, izdelani v modernem stilu in, da nekoliko izstopajo (led svetila, dekor, posebne funkcije,…)

Iz praktičnega vidika, si otroci v tej starostni dobi, želijo čimbolj razgibanega pohištva, odlagalne police v bližini postelje (in z možnostjo napajanja njihovih telefonov in tablic) ter praktičnih rešitev, ki ne zavzemajo preveč prostora (npr. izvlečne police za računalniške tipkovnice, manjši regalniki za cd zbirke in playstation igre, ipd…).

regal za mladinsko soboIz vidika praktičnega opremljanja otroških in mladinskih sob, priporočamo tudi naš zapis o ustreznih in primernih kvadraturah otroških in mladinskih sob.