Domov » Najnovejše objave » Dodatno pohištvo za otroško sobo – pregled pohištva, ki zraven osnovnih kosov, ne sme manjkati v nobeni otroški sobi

Dodatno pohištvo za otroško sobo – pregled pohištva, ki zraven osnovnih kosov, ne sme manjkati v nobeni otroški sobi

Spread the love

Tukaj predstavljamo nekatere ideje za dodatno pohištvo za otroško sobo, za primere, ko nam v otroško mladinskem prostoru zmanjkuje idej za dodatna odlagalna mesta, regale in  ostale kose pohištva.

Čeprav je vsakemu staršu logično, da bo v otroški postavljena, ne glede na velikost in sploh možnosti razporeditev, pohištva, vsaj otroška oz. mladinska postelja, omara, pisalna miza in stol za pisalno mizo, obstaja tudi kup ostalega pohištva, katerega priporočamo, da ga, če je le mogoče, vključimo v opremljanje otroške sobe.

Glede na to, da otroci zelo hitro rastejo, s tem pa se tudi zelo hitro spreminjajo tako potrebe, kot želje, po izgledu in na sploh kosih pohištva, ki jih želi mladostnik v svoji sobi, smo spodaj pripravili nekaj nasvetov za vse tiste starše, ki razmišljate o tem katero pohištvo še postaviti v otroško sobo (in, če ga sploh postaviti).

Postavljanje dodatnega pohištva v otroške in mladinske sobe, mora seveda najprej sovpadati sploh s prostorsko ustreznostjo in razpoložljivostjo prostora, ki ga imamo v otroški sobi, nato pa tudi s potrebami otroka, glede na njegov trenuten in bodoči razvoj.

.

Dodatni regali, police in klubske mizice

.

dodatno pohištvo za otroško sobo
Praktična, majhna klubska mizica za odlaganje

Mladostnikom bodo zagotovo prav prišli dodatni regali za odlaganje miz, v obdobju, ko vstopajo v srednjo šolo ali, ko so pred njimi študentska leta. Hkrati si bodo mladostniki bolj kot zaprte omarne regale, zaželeli odprtih odlagalnih površin, na katerih lahko do vsebine (knjige, tablice, mobilni aparati, …) dostopajo hitro in jih imajo tudi vsak trenutek na dosegu roke.

Klubske mizice za pogostitev svojih gostov so praktično v mladostniški dobi že stalnica notranje opreme otroških prostorov, saj si mladostniki svoje goste radi sami peljejo v svoje sobe (in jih tam tudi pogostijo).

V primeru, ko imamo v otroških sobah vse odlagalne površine namenjene garderobi, knjigam, igračam in elektronskim napravam, zelo pogosto sploh ne najdemo prostora, kjer bi si otrok lahko odložil čips, kekse in pijačo za svoje obiskovalce. Zato dodatna mizica v stilu klasične klubske mizice, kot jih poznamo iz dnevnih sob, zagotovo ne bo odveč.

Če se že odločimo za klubsko mizico, naj bo le ta premična (na kolescih).

.

Dodatno ležišče ali vzmetnica v mladinski sobi

.

V mladostniški dobi (o tem smo že pisali), se vse več staršev pogleduje tudi proti dodatnemu ležišču v mladinski sobi. Postelja, ki je zasnovana izvlečno, omogoča, da namesto pod posteljnih predalov, pod njo, omogoča izvleko dodatne vzmetnice, sicer pa, če te možnosti nimamo, poskrbimo za dodatno vzmetnico, ki jo sicer lahko pospravimo pod posteljo, v omaro, ali v predal, v primeru, ko ima mladostnik dvižno, enojno posteljo.

Široko ponudbo cenovno ugodnih vzmetnic boste našli na spletni strani Vzmetnice na Pohištvo123.

.

Za vse starše, ki jih zanima dodatno pohištvo za otroško sobo in tudi dekor, ki ga lahko za mladinsko otroške prostore, izdelamo sami, bo zagotovo zanimiv, tudi spodnji video:
.

https://www.youtube.com/watch?v=aPLa11OQ8t8