Domov » Najnovejše objave » Nasveti za tiste, ki se zanimajo za izris otroške sobe

Nasveti za tiste, ki se zanimajo za izris otroške sobe

Spread the love

Za vse, ki spremljate našo spletno stran, smo v tokratnem blog prispevku pripravili nasvete, če se zanimate za izris otroške sobe.

Glede na to, da na internetu obstaja nešteto možnosti brezplačnih “online” programov, s katerimi si lahko sami izrišete želeno otroško sobo, obenem pa tudi veliko število notranjih opremljevalcev, ki si pri načrtovanju različnih prostorskih ambientov, pomagajo z računalniškimi vizaulizacijami in 3d izrisi, smo prepričani, da vam bodo spodnji nasveti koristili pri izrisu in načrtovanju vaše otroške sobe.

.

izris otroške sobe
Izris otroške sobe – primer izrisa otroške sobe z vgradno garderobno omaro ter dodatnim odprtim poličnikom za knjige in šolske potrebščine.

.

Če si želimo bodočo otroško sobo, izrisati sami

.

Če sodite med tiste, ki želite sami zasnovati pohištvo v otroški sobi in imate čas ter malenkost računalniške žilice, boste med različnimi spletnimi programi, izbrali enega izmed priljubljenih in si otroško sobo načrtovali sami.

V tem primeru, upoštevajte naslednje:

  • za izris otroške sobe in optimalno razporeditev pohištva v njej, bo potrebno čim bolj natančno poznati vse mere otroške sobice
  • pomerite tudi razdalje med zidnimi stenami do oken, vhodnih vrat, radiatorja, morebitnega poševnega stropa v mansardni otroški sobi, razdalje do stikal in vtičnic
  • pri izrisu vnaprej predvidite kje želite, da stoji posamezni kos pohištva (pisalno mizo praviloma postavljamo ob okna in sicer tako, da naravna svetloba seva na delovno površino iz leve strani, če je otrok desničar oz. iz desne, če je otrok levičar)
  • upoštevajte postavitev luči in morebitne zidne izbokline
  • glede na starost otroka, predvidite za manjše otroke več igralnih površin in manj pohištvenih kosov in obratno za starejše otroke, več pohištveno uporabnih površin (garderobne omare, večje pisalne mize, komode, odlagalne police) ter manj prostora za igro
  • da ne boste po nepotrebnem izgubljali časa, pred izrisom sobe s katerimkoli spletnim programom, preverite pri ponudniku otroških sob, ali vam sploh lahko izdela pohištvo oz. pohištveni sestav, ki bi ga želeli umestiti v otroško sobo. Največja slabost online programov za izris otroških sob je ravno v tem, da sicer omogočajo neverjetno število funkcionalnosti in možnosti, a so uporabni zgolj za to, da si narišemo “sanje” – v realnosti pa nato ne najdemo izvajalca, ki bi nam želeno in narisano sploh bil sposoben izdelati

.

Če želimo izris otroške sobe in izvajalca hkrati

.

Za tiste, ki se zanimajo za izris otroške sobe zato, ker bi z njo dejansko tudi radi prišli do izvedbe narisanega in načrtovanega, sta možnosti dve:

  • ali preko interneta poiščejo notranjega opremljevalca, ki v svoji ponudbi ponuja tudi 3d izrise in vizualizacije otroških in mladinskih sob
  • ali pa preko interneta poiščejo proizvajalca in prodajalca, ki ponuja različne programe otroških sob, pri pripravi ponudb pa omogoča tudi enostavnejše ali zahtevnejše izrise otroških sob

V vsakem primeru, se za izris otroških in mladinskih sob, praviloma odločajo starši, ki ne iščejo tipke rešitve za opremljanje otroške sobe, ampak starši, ki želijo otroško ali mladinsko sobo zaradi najrazličnejših razlogov, opremiti individualno in po meri.

Glavne razloge in razlike med tipsko ponudbo otroških in mladinskih sob ter ponudbo teh istih, izdelanih po naročilu, smo opisovali tudi v prispevku O prednostih, če se odločite za izdelavo otroške sobe, po naročilu .

Hvala za spremljanje.

.

*******

.

p.s.: na eni izmed naših spletnih strani, ki jo sicer namenjamo prvenstveno predstavitvi vgradnih omar, si lahko na tej povezavi, ogledate tudi primer izrisa spalnice, ki smo jo načrtovali za enega izmed razstavnih salonov.

Razlike med tipskimi in po naročilu izdelanimi mladinskimi sobami, pa boste našli v prispevku na tej povezavi. V njem je tudi prikazana ena izmed skic izrisa načrtovanja opremljanja moderne mladinske sobe.