Domov » Najnovejše objave » Kotne pisalne mize – primeri in ideje za ureditev kotnih delov otroških in mladinskih sob

Kotne pisalne mize – primeri in ideje za ureditev kotnih delov otroških in mladinskih sob

Spread the love

Glede na to, da praktično v 90% urejanja otroških in mladinskih sob, pride zaradi velikosti same sobe, v poštev, postavitev kotne pisalne mize, si v prispevku v nadaljevanju, tokrat poglejmo nekatere ideje za le te.

Kote manjših otroških in mladinskih sob, v bistvu lahko zapolnimo in opremimo s pisalnimi mizami, na različne načine.

V odvisnosti od tega, če nobena od zidnih sten, ni zapolnjena z oknom, je ponavadi za kot, najbolj zaželena ideja poševne kotne pisalne mize, ki je iz vsake strani, dodatno opremljena s policami in zaprtimi predali.

Klasično se zaprti predali ponavadi postavijo v regale pod pisalno ploskev, odprte police pa poljubno nad njo.

Skica ene izmed takšnih možnosti, je prikazana spodaj:

.

kotne pisalne mize
Skica možnosti kotne pisalne mize, če obe zidni steni NE zapolnjuje okno.

.

Če je v eni ali obeh pravokotno ležečih zidnih stenah, montirano okno, pač zgornji del, nad pisalno mizo, ne pride v poštev za montažo odprtih polic.

V tem primeru so kotne pisalne mize, ponavadi izdelane na dva načina:

Prva možnost je, da pisalno ploskev izdelamo poševno od enega do drugega zidu (kar pride še posebej prav v majhnih mladinskih in otroških sobah), druga možnost pa je, da je kotna miza izdelana iz dveh delovnih ploskev, ki ob obeh stenah, ležita pravokotno druga na drugo.

Tak primer lahko vidite na spodnji sliki, sicer pa za opremljanje manjših otroških in mladinskih sob, priporočamo tudi ogled prispevka Kako opremimo male otroške sobe .

.

kotna miza
Primer kotne pisalne mize z ravnima kotnima ploskvama.

.

Ena izmed možnosti je tudi ta, da nista oba kotna kraka, namenjena pisalni površini.

Na spodnji sliki je prikazan recimo primer, kjer je v manjši sobi, pisalni ploskvi namenjena zgolj površina, tik ob postelji, drugi kotni krak pa je uporabljen za postavitev nižjega regala s predali, nad njim pa so izdelane dodatne odlagalne police.

Takšni nižji regali, s klasičnimi krilnimi in pa tudi drsnimi vrati, se največkrat izdelajo, recimo za predsobe, kot dodatni kos pohištva, kamor družine pospravljamo drobnarije ali recimo obuvala, sicer pa je predsobam, še posebej tem, ki so izdelane po merah prostorov, namenjen prispevek v članku Predsobe po meri – prikaz različnih primerov opremljanja.

.

kotna pisalna ureditev
Ureditev kotnega pisalnega dela v mladinski sobi.

.

Sama izdelava kotne pisalne mize pa se lahko v osnovi spet razdeli na dve različni možnosti.

Po eni strani je lahko pisalni kot izdelan, pravilno, 90 stopinjsko, po drugi strani, pa je lahko kotna pisalna miza izdelana s pisalno ploskvijo, ki je uokrivljena in zaobljena navznoter in poteka v pol krožni liniji.

Tak primer kotne pisalne mize, z dodatnim premičnim regalnikom s tremi predali ter podaljšano posteljo ob mizi, lahko vidite na spodnji sliki:

.

zaobljena pisalna miza

.

V tem primeru so celo abs robovi poudarjeni v živo zeleni barvi, ta pa se ujema tudi z dekorjem na dvodelni vgradni omari z drsnimi vrati, v nadaljevanju otroške sobe.

.

*******

.

Ker je predvsem pri nas, ki ne ponujamo toliko tipskih pohištvenih rešitev, ampak rešitve in ideje, bolj po individualnih merah posameznih sob, možnosti za postavitev in izdelavo kotne pisalne mize, praktično nešteto, vas povabimo, da se nam oglasite čez kontaktne možnosti in z veseljem bomo predlagali optimalno in všečno rešitev tudi za vaš primer.

.