Domov » Najnovejše objave » Otroška soba s pogradom – 3d predlog in ideja

Otroška soba s pogradom – 3d predlog in ideja

Spread the love

V zapisu, ki smo ga za naše obiskovalce, pripravili tokrat, je predstavljena otroška soba s pogradom, pri čemer ste v nadaljevanju lahko priča našemu idejnemu 3d izrisu in predlogu ureditve otroške sobe po naročilu, za dva otroka.

V osnovi je otroška soba prostorna in dovolj velika, da v vanjo umestimo vse osnovne pohištvene elemente in da, hkrati ostane dovolj prostora za garderobno omaro ter dodatne regale, pisalno mizo in predalčnike.

Osnova otroške sobe je prostor skoraj kvadratne oblike, ki ga bosta hkrati uporabljala dva otroka – zato smo v sobi, tik za vhodnimi vrati, najprej predvideli pograd (podrobneje o pogradih pišemo na povezavi).

.

otroška soba s pogradom
Otroška soba s pogradom – 3d predlog in ideja razporeditve pohištva.

.

Pograd je že sam po sebi zasnovan tako, da omogoča dodatne tri izvlečne predale izpod spodnjega ležišča, hkrati pa boste na hrbtni strani ležišč, ob zidni steni, opazili lično predvidene odprte regalnike, kamor bo otrok, ki uporablja spodnje ležišče, lahko pospravil svoje najbolj priljubljene igrače, knjige in pa kasneje tudi kakšno igralno ročno konzolo, priljubljeno zbirko in spominek.

Tudi otrok, ki bo uporabljal zgornje ležišče, ima na zidno steno, predviden odprt poličnik, za spravilo njemu najljubših reči.

Levo od pograda se vzdolž zidne stene, odpira prostor za umestitev garderobne omare in regalov za šolske potrebščine:

.

regali za šolske potrebščine
Zasnova pisalnega dela s pisalno mizo in odprtimi regali na desni.

.

Pisalno mizo, kot je že v navadi, smo postavili pod okno.

S tem je zagotovljena ustrezna naravna osvetljenost delovne površine, hkrati pa smo desno od nje, za to, da bo otrok najnujnejše šolske reči imel takoj pri roki, najprej predvideli odprte police za knjige in šolske potrebščine (dodatne primere pisalnih miz si lahko ogledate tukaj).

V spodnjem delu smo odprtim policam predvideli nekaj nizkih omaric, ki se zapirajo s krilnimi vrati.

Med šolskim regalnikom in samim pogradom je ostalo ravno dovolj prostora, da smo vanj umestili dvodelno, garderobno omaro po meri.

Njen levi, omarni prekat, je namenjen obešanju večje in daljše garderobe, desni pa je po višini razdeljen na tri prekate in služi za spravilo majic, spodnjega perila in drobne garderobe.

Dodatna odlagalna mesta za šolsko delo, so predvidena levo pod pisalno mizo (regalnik s tremi predali na mehko zapiranje) ter ličen, estetski poličnik na levi strani od okna.

Celoten predlog sestava otroške sobe s pogradom, je viden na spodnji sliki:

.

otroška soba pograd

.

Ker bosta uporabnika te otroške sobe fanta, smo za barve izbrali kombinacijo bele za ličnice in fronte posameznih elementov, medtem, ko so omarni obod, regalniki in odprti poličnik na levi, v lesnem naravnem tonu.

Barva dekorja nakazuje, da gre za fantovsko otroško sobo, je pa mogoče tak predlog, z nekaj kliki, predvideti tudi za primer, ko bi predlagana rešitev bila všeč tudi deklicam (slika spodaj):

.

otroška soba s pogradom za deklice
Otroška soba s pogradom – predlog za dekliški sestav.

.

Če tudi vas zanima otroška soba s pogradom ali, če bi se želeli pogovoriti z našimi opremljevalci o kateri izmed ostalih možnih rešitev za opremo otroške sobe, bomo veseli vašega povpraševanja in zanimanja.