Domov » Najnovejše objave » Primeri postelj in miz za otroške sobe po meri

Primeri postelj in miz za otroške sobe po meri

Spread the love

Ti, ki iščemo pohištvo za otroške sobe, še posebej, če imamo namen otroško sobo opremiti s pohištvom po meri, normalno, najprej pogledamo proti osnovnim kosom pohištva: postelja, pisalna miza, omara za pospravljanje garderobe, komoda in regali za knjige oziroma igrače.

Zraven tega nas, če prostor omogoča, zanima še ostalo pohištvo: po potrebi dodatne police in regali, zabojniki in skrinje za še več igrač, dodatne knjižne police. Navsezadnje pa želimo pri opremljanju uskladiti še barve sten, barve in materiale tal, dekor in funkcionalne potrebščine.

V objavi v nadaljevanju predstavljamo nekaj rešitev in praktičnih idej, ki jih ponuja pohištvo za otroške sobe, po meri.

Poglejmo najprej nekatere izmed možnosti za otroške postelje.

Pohištvo za otroške sobe – postelje

Na sliki spodaj smo izdelali izvlečno otroško posteljo, ki se po potrebi lahko uporabi za počitek dveh otrok. Čez dan se spodnje ležišče preprosto pospravi pod zgornje in tako nastane več prostora za igro in gibanje.

pohištvo za otroške sobe
Pohištvo za otroške sobe po meri – kotna izvlečna postelja.

Spodnje ležišče je na kolescih in se enostavno po potrebi potegne izpod zgornjega. Celoten posteljni okvir je zasnovan kotno, tako, da z njim izkoristimo kotni del otroške sobe (pod nižjim delom mansardnega stropa).

Raztegnjeno ležišče prikazuje slika spodaj:

izvlečna postelja
Izvlečna postelja.

Za oba uporabnika smo na hrbtni stranici posteljnega okvirja, montirali gibljivi bralni lučki, sicer pa bi v primeru, da otroško sobo uporablja samo en otrok, podobno visoko posteljo lahko naredili za enega otroka, namesto spodnjega ležišča pa prostor uporabili na primer za namestitev več predalov.

Tak podoben primer, smo na naših straneh že predstavljali:

postelja-z-veliko-predali
Primer povišane postelje s šestimi predali.

Na sliki zgoraj je predstavljena povišana postelja s šestimi izvlečnimi predali. Po isti logiki smo nedavno imeli primer, kjer se je stranka zanimala za posteljni okvir z devetimi predali.

V teh primerih je pač mogoče posamezne predale po višini nekoliko znižati ali pa preprosto, če seveda prostor omogoča, dodatno dvignemo ležišče.

V nekaterih primerih boste videli, da se da ležišče dvigniti tako, da pod ležišče dobimo pisalne mize, manjše omare in komode, v nekaterih primerih pa celo prave, velike, vgradne ali samostoječe omare.

Slikco takšnega primera boste našli v prispevku Opremljanje otroške sobe za dva fanta:

kotni pograd po meri
Po meri izdelan pograd za dva fanta. Z vgradno omaro z drsnimi vrati pod zgornjim ležiščem.

Tistim, ki ste prvič priromali na našo stran: primere vgradnih omar prikazujemo na priloženi povezavi.

Pohištvo za otroške sobe – mize

Razlika med standardizirano ponudbo pisalnih miz in delovnih površin za otroške sobe od ponudbe nas, izdelovalcev pisalnih miz po merah prostorov, je v tem, da se po meri izdelano pohištvo pač lahko bolj prilagodi prostorom.

Če je vaša otroška soba dimenzijsko nezahtevna, povrh vsega pa še dokaj standardnih, pravokotnih dimenzij, brez posebnosti in raznih stenskih ali drugih ovir, boste brez težav pogledali proti ponudbi klasičnih otroških sob.

Podobno kot pri ponudbi ostalega našega pohištva po meri, pa do veljave oz. prave prednosti, naša ponudba ponavadi pride bolj prav, če potrebuje prostor individualno rešitev, morda celovito opremo v istem stilu (ki je ni mogoče dobiti v velikem pohištvenem centru) ali, če vam je pomembno, da pohištvo v celoti zmontiramo specialisti.

Mize za otroške sobe se lahko ločijo po barvah, materialih, dimenzijah, potrebnih predalih in dodatnih regalih, izgledu (podaljšane mize, kotne mize, mize z izvlečnimi policami, ipd…)

Spodaj nekaj primerov:

Izdelava kotne mize v celem

kotna miza v celem
Kotna pisalna miza v celem.

Zgornjo sliko smo tudi že prikazali v okviru ene druge objave (te), sicer pa tukaj samo prikazujemo možnost izdelave kotne mize v celem. Zakaj ne bi kotov otroške sobe izkoristili z več delovne površine, še posebej, če je prostor, ki ga imamo na voljo, manjši?

Povečana pisalna miza z dodatnimi regali

večja pisalna miza po meri
Večja pisalna miza s povečanim srednjim delom, regali na obeh straneh ter odprtimi policami.

Na sliki zgoraj prikazujemo izdelano večjo pisalno mizo. Osrednji del je narejen polkrožno, na vsaki strani mize pa so na spodnji strani dodatno narejeni po štirje izvlečni predali.

V celoten sestav mize sodi tudi vgrajen poličnik na desni ter dve polici, s katerimi smo dodatno izkoristili prostor na steni ob oknu.

Polkrožni, povečan del smo naredili zato, da kljub vsem računalniškim aparatom, ki ponavadi prej ali slej najdejo prostor na pisalnih mizah otroških sob, vseeno ostaja dovolj prostora tudi za staro, dobro klasično delo ob zvezkih in knjigah. Obenem ta prostor ne sme biti iz spodnje strani zapolnjen z regali.

“Memo” uporabna je tudi čisto individualno izdelana tabla/obešalna stena na desni, kamor si bo otrok prilepil pomembne reči, da jih ne pozabi.

Ker težo vsebine na delovni površini tako ali tako nosita oba vgradna regalnika na levi in desni, za osrednji del zadošča preprosta, kovinska nogica.

Razširjena pisalna miza

pisalna miza otroška soba

Podoben primer, razširjene pisalne mize, je predstavljen tudi na zgornji sliki. V delovnem območju je pisalna površina razširjena (isti razlog kot v enem primeru višje), skrajno levo smo vgradili štiri izvlečne predale, pod samo mizo pa omogočili odlagalni prostor z odprtimi policami.

Rešitev v prikazanem primeru je kotna, sicer pa bi se lahko, ker gre za izdelavo po meri, tudi v tem primeru, igrali z več barvami, drugačnimi ročaji, povsem drugačnimi dimenzijami in celotno zasnovo mize.

Ostalo pohištvo za otroške sobe

Da ne bomo s prispevkom (spet) predolgi, predlagamo ogled ostalih naših objav, za omare (še posebej vgradne) pa smo pripravili tega na tej povezavi.