Domov » Najnovejše objave » Kaj upoštevati pred nakupom regalov za otroške sobe?

Kaj upoštevati pred nakupom regalov za otroške sobe?

Spread the love

Vsak starš, ki se je že lotil opremljanja otroške sobe, zelo dobro ve, da je prostor v otroški sobi, v prvi vrsti treba najprej izkoristiti pametno, cenovno smiselno (glede na hitrost odraščanja otrok), hkrati pa tudi tako, da bo oprema in pohištvo, otroku v njegovi sobi, tudi všečregali za otroške sobe

Zato smo v tem zapisu pripravili nasvete za tiste starše, ki jih v tem pogledu, zanimajo predvsem primerni in ustrezni regali za otroške sobe.

.

Na kaj bi bilo dobro biti pozoren pred nakupom novih regalov?

.

Glede na to, da regale za otroško sobo, največkrat kupimo v okviru ostalega pohištva za otroško sobo, je dobro, če pred nakupom celotnega pohištva zelo dobro vemo, koliko sploh lahko različnih kosov pohištva postavimo v otroški prostor.

Večina otroških sob je majhnih, mnogo izmed njih omejujejo najrazličnejše prostorske ovire, poševen strop, ozek prostor, dvonadstropna postelja, itd…

Zato je včasih celo bolj smotrno kakor, da kupimo nove regale, da le te prinesemo iz drugih prostorov (npr. regale iz dnevne sobe, spalnice,…)

Glede na to, da so regali, še posebej, če so kupljeni za ostale prostore, ločeno od ostalega pohištva, po vsej verjetnosti, zelo raznoliki, ni nemogoče, da nek regal, ki ga morda v dnevnem prostoru ne uporabljamo, ne bi bil primeren za otroško sobo.

Izkoristimo torej priložnost za cenovno ugodno prenovo otroške sobe tako, da po ostalih bivalnih prostorih, preverimo neuporabljene kose pohištva, predale in regale.

Ki bodo v otroški sobi zagotovo hitreje izkoriščeni v celoti.

stenski regalDrugi razlog za razmislek o prenosu pohištvenih elementov iz enega v drug prostor, se skriva v verjetnosti, da, še posebej mlajši otroci, ne bodo znali tako skrbno ravnati s pohištvom, kljub temu, da jih dnevno opozarjamo naj bodo previdni..

Otroško pohištvo se zelo hitro znajde na tnalu novih poslikav, izrezov in nalepk. In posledično zelo hitro izgubi videz novega pohištva.

Zakaj bi torej celotno premoženje namenili novemu pohištvu, ko lahko upravičeno pričakujemo, da že po pol leta, novo kupljeno pohištvo, ne bo nič kaj več izgledalo novo.

.

Kako z otroci, ki vztrajajo, da želijo novo pohištvo v svoji sobi?

.

Če otrok vztraja na novem pohištvu, se lahko dogovorite za super vzgojni kompromis.

Dogovorite se za testno obdobje, npr. 3 mesece, in, če v teh treh mesecih rabljeni regali in pohištvo, ki ste jih prinesli iz drugih prostorov, ne bodo dodatno uničeni, se boste pogovarjali o prenovi z novim pohištvom.

Namig iz prakse: z mobilnim telefonom prej poslikajte rabljeno pohištvo, ki ste ga prinesli v otroško sobo. Tako se boste izognili pogajanjem o tem katera praska in poslikava je bila na pohištvu že preden je to bilo postavljeno v otroški prostor.

.

Kakšni regali NE SODIJO v otroško sobo?

.

V otroški prostor, še posebej za majhne otroke, ne sodi steklo in ogledala. To je najprej.

V otroško sobo tudi neradi postavimo ostro oglato pohištvo, pa tudi tipski sestavi otroškega pohištva, večini staršev ne dišijo preveč, saj ne glede na to, kako praktično delujejo v razstavnem salonu, nekako z njimi ne uspemo optimalno izkoristiti prostora v otroški sobi.

Mnogo staršev tudi ne veseli preveč samostojna montaža otroških tipskih sestavov, saj je slednje pogosto povezano z garancijo, časom, stroški in tudi varnostjo samega sestava (npr. otroški pograd).

Zato se največkrat med regali in tudi ostalim pohištvom, primernim za otroške sobe, odločamo na podlagi varnosti, ekologije, raznolikosti barv in možnosti uporabe ter seveda cene.

Moderne otroške sobe in še posebej mladinske sobe, so zato največkrat polne raznovrstnih visečih, samostoječih, kotnih, stenskih in drugih regalov, ki jih nakupimo ločeno od ostalega pohištva, mogoče pa jih je kombinirati tudi za druge prostore (po tem, ko jih otrok v svoji sobi, ne potrebuje več).

Takšne regale boste našli npr. v ponudbi spletne strani www.pohištvo123.si

Regali za televizijo, monitorje in druge tehnološke naprave (iptv box, računalniške tablice,…) v otroški sobi

Tako kot velja za spalnice in računalniške, video, televizijske in podobne naprave, da se le te ne priporočajo za montažo v odraslih spalnicah, saj je spalni prostor namenjen prvenstveno počitku in spancu, velja tudi za otroške sobe, da ni v njih priporočljivo posebej namenjati prostora za sodobno tehnologijo (kamor sodi tudi mobilni aparat).

Vendar ogromno staršev vseeno, medtem, ko otrok doseže mladostniška leta, popusti in v otroško oz. mladinsko sobo, dovoli namestitev računalnikov, televizij in druge novodobne elektronike. Nemalokrat tudi okoljska situacija (vrstniki) in zahteve (zaradi šolskih potreb) narekujejo, da je v otroški sobi vseeno potrebno najti omare oz. vsaj police ali regale za računalniško, avdio in video opremo. 

Staršem, ki iščete ustrezne regale za tovrstne naprave, priporočamo, da se pred nakupom, lotite raziskovanja namenskih regalov za vsako posamezno tehnološko “novotarijo”, saj imajo tovrstne naprave zelo pogosto svoje specifične zahteve in jih je že iz praktičnega vidika, lažje uporabiti v kolikor kupimo poseben regal ali npr. pisalno mizo z izvlečno polico za računalniško tipkovnico, tv kotni regal za tv box napravo za televizor, ustrezno stojalo za namestitev televizorja na zidno steno, poseben regal za tiskalnik in podobno.

Krasne, namenske praktične regale za novodobne tehnološke naprave, ponuja večina večjih pohištvenih trgovcev v Sloveniji, tako, da se splača pregledati ponudbo večih med njimi.