Domov » Najnovejše objave » Idejni predlog za ureditev otroške sobe za dva otroka

Idejni predlog za ureditev otroške sobe za dva otroka

Spread the love

Kot lahko razberete iz vseh naših objav na blogu, ki ga namenjamo predstavitvi programa pohištva za otroške sobe, praktično vsaka ureditev otroške sobe zajema osnovne pohištvene kose (posteljo, garderobno omaro, pisalno mizo in po potrebi še komodo) ter tudi nekatere pohištvene posebnosti, ki pravzaprav izhajajo iz prostorskih omejitev in specifičnosti ter individualnih želja otrok in staršev.

Največkrat po individualnih predlogih za ureditev otroške sobe, povprašajo starši, katerih otroške sobe so posebej majhne, kjer otroško sobo uporabljata dva ali več otrok in pa tudi starši, katerih otroci so dopolnili leta, ko je treba nekoč skupno otroško sobo, počasi razdeliti v več, individualno opremljenih prostorov.

Primere opremljanja otroških sob za dva in več otrok, smo opisovali v prispevku na povezavi, staršem, katerih otroške sobe so majhne, pa zna biti zanimiv tudi prispevek z naslovom Kako opremimo male otroške sobe.

Tisti, ki nas spremljate dalj časa, ste med vsemi našimi nasveti za ureditev otroške sobe, prav gotovo že zasledili naše nasvete za pozornost na dovolj naravne svetlobe v sobah, poudarek na funkcionalno izkoriščenost prostora otroške sobe, ki ga imamo na voljo in seveda tudi nasvete za estetsko in stilsko, lepo in moderno urejeno, otroško sobo.

Z skicami v nadaljevanju vam tokrat prikazujemo ideje za ureditev otroške sobe, ki jo bosta uporabljala dva otroka.

.

Predlog za popolni izkoristek in ureditev otroške sobe v kotnem delu

.

Na spodnjem načrtu gre za ureditev otroške sobe z enovitim pohištvenim sestavom, ki se začne desno od vhodnih vrat v sobo.

Pohištveni načrt omogoča izkoristek otroške sobe za dva otroka. Zraven tega pa pohištveni sestav (seveda izdelan po naročilu) omogoča še dvoje večjih garderobnih omar (na vsaki strani pri vznožju obeh postelj), dodatne predale z možnostjo zapiranja pri obeh ležiščih, odprte police ob vzglavju zgornjega ležišča ter dodaten izkoristek prostora z izvlečnim predalom pod spodnjim posteljnim ležiščem.

Pri skici boste opazili, da gre za zasnovo in načrt, ki upošteva popolni izkoristek prostora za vhodnimi vrati in sicer z vgradnimi in po merami izdelanimi omarami od tal do stropa ter od stene z radiatorjem, pa vse do vhodnih vrat v otroško sobo.

Materiali in barve polnil tako na ličnicah omarnih korpusov, kot tudi na posteljnih okvirjih se lahko prilagajajo v okviru ponudbe barv, ki so na voljo (čez 40 barv za lesne vzorce in čez 40 barv za stekla).

.

ureditev otroške sobe
Ureditev otroške sobe – kotni del z ležišči.

.

Nasprotna stran otroške sobe (levo od okna in levo od vhodnih vrat), ponuja še ravno dovolj prostora, da je ob steni mogoče zasnovati preprostejšo pisalno mizo z izvlečnim regalnikom s tremi predali ter večji viseči element, ki je predviden za montažo nad pisalno mizo.

Na vsaki strani visečega elementa imamo najprej dva zaprta omarna korpusa, ki sta v sredini ločena s prečnimi, odprtimi policami. Le te pa so v štirih dodatnih in manjših omarnih korpusih, predvidene tudi pod osnovnim omarnim korpusom.

Pisalna miza je dovolj velika, da jo brez težav, uporabljata hkrati dva otroka.

.

ureditev pisalne mize
Ureditev pisalno delovnega prostora v otroški sobi.

.

Glede na to, da je mogoče posamezne otroške sestave narediti povsem po naročilu in po merah točno določenega prostora, osnovne skice in načrte za ureditev otroške sobe, naši svetovalci lahko pripravijo že po pogovoru preko telefona ali najkasneje po izmenjavi okvirnih skic in načrtov, ki jih starši pošljejo našim svetovalcem kar preko elektronske pošte.

Natančnejšo skico, izris in cenovni predlog ureditve otroške sobe pa nato izdelajo po ogledu prostora, na katerega s seboj prinesejo tudi vzorce barvnih možnosti in možnih materialov za posamezni pohištveni element.

Če se tudi sami ogrevate za ureditev otroške sobe s tipsko pohištveno rešitvijo ali z rešitvijo, s po meri izdelanim otroškim pohištvom, se priporočamo, da se nam oglasite.

Dodatne primere, zraven teh, objavljenih na tej spletni strani, prispevamo tudi na spletni strani Mizarstvo.si, na povezavi. Vabljeni tudi tja.