Domov » Najnovejše objave » Otroške sobe za dva otroka

Otroške sobe za dva otroka

Spread the love

Sicer je za številne slovenske družine značilno, da imajo enega otroka, a, ker je med povpraševalci vseeno precej družin takšnih, kjer je otrok več, so v nadaljevanju tega prispevka, tokrat predstavljene ideje, nasveti in primeri za otroške sobe za dva otroka.

Odvisno od tega ali je prostor, kjer bosta dva otroka bivala, velik ali majhen, se v veliko primerih zgodi, da otroške sobe za dva otroka opremljamo s pogradi (nadstropnimi posteljami). O teh, predvsem pa o razlikah med tipskimi in po naročilu, izdelanimi pogradi, smo prispevek pripravili v članku Razlike med nakupom tipskega ali po naročilu izdelanega pograda, sicer pa vas, če iščete primeren posteljni okvir za otroško sobo, vabimo, da “skočite” tudi na našo stran, ki jo namenjamo izključno predstavitvi spalnic.

Če je prostor otroške sobe dovolj velik, je med možnostmi za postavitev ležišč, zelo uporabljana tudi postavitev kotnega pograda ali postavitev dveh kotnih ležišč pri tleh (primer izdelave kotnega pograda, na povezavi).

V teh primerih starši ciljamo predvsem na maksimalni izkoristek prostora otroške sobe, obenem pa bo prostora, če bosta posteljna okvirja razporejena v kot, ostalo več na sredini sobe.

Takšna rešitev se dostikrat priporoča tudi v mansardnih otroških sobah za dva otroka (le, če znižan del pod poševnim stropom, omogoča dovolj višine za normalno posedanje in vstajanje iz postelje). Opremljanje otroške sobe v mansardnem stanovanju, smo prikazali v prispevku na povezavi. Tudi v tem primeru je šlo za opremljanje otroške sobe za dva otroka.

.

Otroške sobe za dva otroka – primeri

.

Izbor slik, kjer je starše zanimalo opremljanje otroške sobe za dva otroka, je prikazan spodaj:

.

opremljanje otroške sobe za dva otroka
Opremljanje otroške sobe za dva otroka s kotnim pogradom. Povezava do opisa primera je objavljena višje v prispevku.

.

opremljanje otroške sobe za dva otroka
Opremljanje otroške sobe za dve deklici. 3d predlog otroške sobe s kotnim pogradom po meri. Vključena kotna pisalna miza ter večja vgradna omara na nasprotni steni od pograda.

.

opremljanje otroške sobe za dva otroka
Primer tipske rešitve opreme otroške sobe za dva otroka. Pograd na desni, večja kotna, garderobna omara z vgradno pisalno mizo ter dodatna komoda.

.

opremljanje otroške sobe za dva otroka
Primer nevtralne barvne opremljenosti otroške sobe za dva otroka.

.

Kot smo prikazali že prispevku, kjer so predstavljene različne postelje, je za manjše otroške sobe, ki jo bosta uporabljala dva otroka, ena izmed možnih rešitev, tudi možnost izdelave izvlečne postelje z dodatnim ležiščem. Ta primer smo predstavljali na tej povezavi.

Če potrebujete idejo ali informativni izračun pohištvenega sestava za otroške sobe za dva otroka, tudi sami, se priporočamo, da nam pošljete svoje želje ali, da nas pokličete. Z veseljem se bomo pogovorili z vami in vam pripravili informativni izračun.