Domov » Najnovejše objave » 3 ideje za mladinske sobe za fante

3 ideje za mladinske sobe za fante

Spread the love

Opremljanje mladinske sobe za fante, vsebuje, bolj kot otrok odrašča, napram mladinskih dekliškim sobam, vedno več specifičnosti.

Odvisno od tega kakšne interese izkazuje mladostnik, se večina fantovskih mladinskih sob, opremlja tako, da se pisalno – delovnemu mestu, namenja velik prostor za računalnik in ostale, sodobne, elektronske naprave, svoje mesto pa morajo ponavadi najti tudi večji in močnejši zvočniki ter avdio naprave. Ob vsem tem si pa starši seveda še želimo, da se pri tem ne pozabi na pohištveno opremo za knjige in ostale šolske obveznosti.

Na spodnjih slikah so prikazane 3 ideje za mladinske sobe, ki bi bile bolj ustrezne fantom.

.

******

.

Prvi primer (spodnja slika), prikazuje idejo opremljanja mladinske sobe v majhnem prostoru, ki je pred samo ureditvijo mladinske sobe, služil kot kabinet:

.

mladinske sobe za fante
Zasnova postavitve pohištva v manjši, fantovski, mladinski sobi.

.

V razmeroma majhen prostor je bilo potrebno predvideti vse osnovne pohištvene elemente (posteljo z ležiščem, garderobno omaro , precej knjižnih polic in seveda veliko ter prostorno pisalno mizo, ki bo uporabna tudi za računalniški monitor).

V tem primeru je ležišče predvideno v zgornji del mladinske sobe, tako, da ostaja prostor, v spodnjem, pohodnem delu, prost in odprt za garderobno omaro in pa tudi samo pisalno mizo.

Še bolj temeljit prispevek na temo opremljanja mladinskih sob, boste našli na povezavi.

Garderobna omara je dvodelna, vgradna in z drsnimi vrati – s čimer tudi pred njo pridobimo prostor za nemoteno gibanje.

Pisalna miza je postavljena pravokotno na ležišče in omaro ter ob zidni steni opremljena z dodatnima, dvema, po dimenzijah razpoložljive stene do okna na desni, odlagalnima policama.

Do zgornje police mladostnik dostopa iz ležišča, na spodnjo bo odlagal reči, ki jih potrebuje ob delu za pisalno mizo.

Knjižni regali so svoje mesto našli tik ob garderobni omari v spodnjem delu ter ob celotni zidni steni, v zgornjem delu.

.

*******

.

Na spodnji sliki je predstavljena mladinska soba za fanta v bolj barviti kombinaciji:

.

barvite mladinske sobe za fante

.

Skica v zgornjem primeru, zasleduje željo, da se s pohištvom zapolnita zidni steni, ki ležita nasproti okna. Zato je enojno ležišče zasnovano kot del vgradne postelje, nad katero se nahaja most z regali, celotna hrbtna stena pa je uporabljena kot niz pisalno, garderobnih predalčnikov, ki so simetrično razdeljeni na visoke omarne, vertikalne prekate ter nizke izvlečne predale.

Dodaten regalni prostor je predviden tudi na sprednji strani same postelje.

Glede na to, da je pri iveralnih polnilih ličnic posameznih predalov in omar, mogoče izbirati med več kot 40 različnimi barvnimi vzorci, se lahko seveda barvne kombinacije poljubno in po želji tudi sproti spreminjajo.

.

*******

.

Tretji primer, na spodnji sliki, prikazuje že dejansko izdelano pohištveno rešitev v mladinski fantovski sobi.

Na njej gre za kotni pograd, pri katerem je levi del pod zgornjim ležiščem, uporabljen tudi kot garderobna omara z dvojnimi drsnimi vrati.

Pisalni del se nadaljuje vzdolž spodnjega ležišča, nekaj dodatnih odlagalnih polic za knjige in računalniško tablico, pa smo namestili tudi v notranjost, ob vzglavje spodnjega ležišča.

.

mladinska soba za fanta pograd

.

Če ste tudi sami interesent za mladinske sobe za fante, nam lahko pošljete skice vaših prostorov, želene kose pohištva, ki bi jih radi postavili v prostor in z veseljem bomo predlagali našo rešitev.

Da bo naša info ponudba čim bolj natančna, vas tudi naprošamo, če nam lahko zaupate predviden znesek, ki ga nameravate nameniti za mladinsko sobo, saj bodo naši svetovalci tako lažje pohištvo prilagodili tudi vašim cenovnim zahtevam.