Domov » Najnovejše objave » Nasveti in triki kako res ugodno do omare za mladinske sobe

Nasveti in triki kako res ugodno do omare za mladinske sobe

Spread the love

Kot lahko razberete že iz naše vsebine, na prvi strani te spletne strani, (ki jo namenjamo otroškim in mladinskim sobam), se pri nas ukvarjamo tako s svetovanjem za otroški program z vnaprej pripravljenimi pohištvenimi rešitvami, kot tudi tistimi, ki jih predlagamo povsem po merah in dimenzijah nekega prostora.

Tudi omare za mladinske sobe je pri nas mogoče naročiti na tak način.

V prispevku, ki mu boste priča v nadaljevanju, boste zasledili troje:

  • najprej opis različnih možnosti omar za mladinske sobe
  • potem 3 primere različnih postavitev omar v mladinskih sobah
  • nato pa še super enostaven trikec, če iščete tipsko omaro za mladinsko sobo, zanima vas pa predvsem najbolj ugodna cena

Poglejmo si najprej razlike med posameznimi omarami za mladinske sobe.

.

O razlikah med omarami za mladinske sobe

.

Omare za mladinske sobe se v nekaterih pogledih od omar za klasične spalnice in povsem otroške sobe, ne razlikujejo kaj dosti.

V osnovi so lahko samostoječe ali vgradne. Po načinu izdelave, so lahko, vnaprej izdelane (tipske) ali izdelane po naročilu.

Po materialih se med seboj razlikujejo po tem ali so izdelane iz raznobarvnih ivernih plošč ter ivernih plošč barv visokega sijaja, ali iz mdf plošč, furnirja, masivnega lesa in koliko, če sploh, so kombinirane z drugimi materiali (pleksi, steklo, ogledala, kovina: aluminij, pločevina,…).

Po barvah omare, v mladinskih sobah, starši najpogosteje le te, estetsko uskladimo z ostalim pohištvom, barvo sten in barvo tal.

Po uporabnosti se omare ločijo na izključno garderobne mladinske omare, kombinirane omare za garderobo in šolske reči, šolske regalnike in drugo.

Po preglednosti se omare za mladinske sobe ločijo na takšne, ki se lahko v celoti zaprejo (s klasičnimi, krilnimi omarnimi vrati ali z drsnimi vrati), delno zaprte omare (pri katerih je določen omarni korpus zaprt z omarnimi vratnimi krili, del pa odprt s policami) ter v celoti odprte omare.

Glede na specifičnost njihove uporabe, se omare v mladinskih sobah, ločijo tudi na takšne, ki vsebujejo zgolj klasične obešalne palice in police (garderobne omare) ter omare, ki so dodatno zapolnjene z ostalimi pohištvenimi dodatki (izvlečni predali, košare, izvlečne police,…)

Za razliko od omar v otroških sobah, boste pri omarah v mladinskih sobah, starši opazili, da je estetika, izbor barv, vrsta materialov in dodatkov, bistveno bolj izrazita, določna in pogumna, kot pri pohištvu za manjše otroke (kjer pomembnejšo vlogo vseeno odigra igra barv).

Med pomembne dodatke za omare za mladinske sobe sodijo tudi izbor stekla in svetil, uporaba fototapet, uporaba modernejših mehanizmov za rokovanje z omarami (drsna vrata), uporaba aluminija, uporaba ključavnic, ogledala in tudi kakšna potreba več po vitrinskih omarah je v mladisnkih sobah, bolj izrazita.

Vse razlike in temeljit opis opremljanja mladinskih sob, boste našli tudi v prispevku s preprostim naslovom Mladinske sobe. 

.

Primeri omar v mladinskih sobah

.

Kombinirane omare za mladinske sobe

.

Najbolj nazoren primer možnosti postavitve omar v mladinskih sobah, je prikazan na 3d predlogu opremljanja mladinske sobe, spodaj:

.

omare za mladinske sobe
Kombinirana vgradna omara in odprti regalnik.

.

Na sliki gre za prikaz predloga opremljanja mladinske sobe za dva otroka.

Vzdolžno, daljšo steno otroške sobe, smo v tem primeru izkoristili za pograd (nadstropno posteljo), pri katerem je do vrhnjega ležišča dostop omogočen s preprosto aluminijasto letvijo.

Prostor od vznožja pograda pa do stene je izkoriščen za postavitev dveh različnih omar.

Prva, leva, je dejansko odprti in po dimenzijah razpoložljivega prostora, izdelan regalnik z odprtimi policami.
Ta bo služil za spravilo igrač, šolskih potrebščin, zvezkov, ure in podobnega.

Druga omara, na skrajni desni, je namenjena pospravljanju garderobe.
Za popolni izkoristek mladinske sobe, je vgrajena povsem v kot do zidne, vhodne stene v mladinsko sobo ter do stropa.

Tik pod stropom ponavadi, v notranjosti omare, vrhnji del, namenimo postavitvi prestavljivih vertikalnih polic.
Te bodo služile za pospravljanje kovčkov ali dodatnih vzglavnikov in posteljnine.

Sredina in dno omare sta namenjena garderobi.

Sama omara se zapira z drsnimi vrati. S tem smo prostor pred samo omaro ohranili odprt za igro in gibanje. Dodaten prostor za odlaganje garderobe ali drugih reči, pa smo našli tudi z izvlečnim predalnikom pod spodnjim ležiščem pograda.

Posebej namenjem pogradom za mladinske in otroške sobe, prispevek, se nahaja na tej povezavi .

.

Viseče omare

.

Ena izmed bolj praktičnih in uporabnih rešitev za izkoristek prostora v mladinskih sobah je tudi ta, da vanje postavimo viseče omare.

Največja njihova prednost je v tem, da z njimi ne izgubimo talne površine, hkrati pa jih dostikrat uporabimo za to, da vanje pospravimo reči, ki jih mladostnik ne potrebuje vsakodnevno. Primer opremljanja mladinske sobe s takšnimi omarami, smo predstavili v prispevku Otroška soba, ki bi lahko bila že mladinska (na povezavi), sicer pa je slika opremljanja te mladinske sobe z visečimi omarnimi korpusi, prikazana tudi spodaj:

.

garderobne omare v otroški sobi
Viseče omare nad posteljnim okvirjem. Postavljene v celoti nad vzdolžno zidno stranico in v kot do vgradne omare z drsnimi vrati, na levi.

.

Klasične, samostoječe omare

.

Klasične, samostoječe omare za mladinske sobe, so pohištveni segment, ki zelo težko cenovno konkurira ponudbi omar v velikih pohištvenih centrih.

Razlog je preprost, ker enostavno gre v tem primeru za omare, ki so največkrat narejene iz najbolj osnovnih materialov, v nekaj barvah in v vnaprej znanih, klasičnih dimenzijah.

Njihova prodaja je največja v povezavi s prodajo celotne mladinske sobe (npr. s posteljnim okvirjem, pisalno mizo in kakšno omarno komodico, vred).

Njihova prednost je zato predvsem cena.

Njihova slabost, v primerjavi z drugimi tipi omar za mladinske sobe, pa je predvsem dvojna:

  • na “turbulentnem pohištvenem” trgu se na mesečni ravni zapirajo in “rojevajo” proizvajalci pohištva in pohištvenih sestavov. Tudi veliki, za katere pogosto mislimo, da je nemogoče, da bi “jih pobralo”, se lahko v teh časih, znajdejo med njimi. Zanimiv prispevek o tem boste našli tukaj in tudi v naš elektronski predal zelo pogosto pridejo povpraševanja s slikami mladinskih sob, ki jih nihče več ne proizvaja ali prodaja. V takšnih primerih starši zato ostanemo brez možnosti, da že kupljenemu mladinskemu pohištvenemu sestavu, dokupimo npr. dodatno omaro. Ali, da si uredimo servis obstoječe.
  • druga slabost samostoječe mladinske omare (v primerjavi z vgradno) pa je davek. Ta, po trenutno veljavni naši zakonodaji (v času zapisa tega prispevka), za samostoječe omare znaša 22%. Za vgradne omare pa 9,5%.

.

otroška soba za fanta
Primer samostoječe omare v mladinski sobi. Njen nakup se najbolj splača, če se odločimo za nakup celotne mladinske sobe.

.

Sicer pa se za nakup takšnih omar, če nimamo posebnih prostorskih zahtev in želja po specifičnih dimenzijah, splača dobro pogledati tudi po internetnih straneh.

.

 Trikec, če se zanimate za omare za mladinske sobe in nimate posebnih dimenzijskih zahtev

.

Spodnji trikec ne pozna ravno največ spletnih uporabnikov.

Je pa zelo koristen, predvsem za tiste starše, ki iščete preproste, moderne in različne, vnaprej izdelane omare, poznate pa le nekaj največjih slovenskih pohištvenih prodajalcev.

Poglejmo:

Prepričani smo, da za mladinskimi omarami, brskate tudi preko spleta. Drži?

V spletni iskalnik Google vtipkate npr. izraz: “omare za mladinske sobe” in na prvi strani se vam zraven podjetij, ki omare za mladinske sobe oglašujejo, prikaže tudi nekaj največjih prodajalcev klasičnih mladinskih omar.

To je prikazano na spodnji sliki:

.

screencapture (10)
Z zeleno so označena podjetja, ki so plačala, da se prikazuje njihova spletna stran s programom pohištva za mladinske sobe, z rdečo so prikazani največji trgovci, ki niso plačali. Imajo pa najbolj pestro ponudbo.

.

Preglejte ponudbo omar za mladinske sobe pri njih. Zadošča, da že pri enem ali dveh (recimo pri obeh označenih rdeče).

Izberite omaro, ki vam je všeč. Na primer, kot kaže slika spodaj:

.

omare za mladinsko sobo

.

in nato, preprosto v Googlu, poiščite najcenejšega ponudnika takšne omare, glede na sliko.
Večina vas ne ve, a Google nam zmore prikazati tudi različne spletne strani glede na vrsto slike, ki jo iščemo (slika spodaj):

.

Screenshot 2015-08-31 at 14.37.02
Iz desnega menija izberemo “Uporabi Google za iskanje te slike”

.

Po kliku na “Uporabi Google za iskanje te slike” se vam bodo preprosto izlistale vse spletne strani, ki prav tako ponujajo isto omaro.

Zdaj samo poiščite najcenejšo 🙂

In bodite pozorni, da je res najcenejša – s stroški dostave in montaže vred.

Uspešen nakup želimo.