Domov » Najnovejše objave » Otroška soba, ki bi lahko bila tudi že mladinska

Otroška soba, ki bi lahko bila tudi že mladinska

Spread the love

Glede na to, da na naši spletni strani predstavljamo pohištvo za otroško sobo, tako za starše, ki se zanimajo za hitre, preproste, enostavne in cenovno ugodne otroške sestave (tipsko otroško pohištvo), kot tudi za starše, ki si želijo opremiti otroške sobe s pohištvom, izdelanim po naročilu, je za tokratno objavo, ponovno na vrsti predstavitev enega izmed primerov opremljanja že skoraj mladinske sobe, s pohištvom, ki smo ga nekoliko prilagodili dimenzijam sobe in seveda tudi željam.

.

Pohištvo za otroško sobo,
ki je lahko tudi že mladinska 

.

V prvi vrsti, smo pri opremljanju otroške sobe, v nadaljevanju, bili pozorni na ustrezno osvetlitev sobe tudi po tem, ko bo vanjo postavljeno in zmontirano pohištvo. Kot boste lahko videli iz spodnjih slik, se je za srednje veliko otroško sobo (za enega otroka), nabralo kar precej želja po najrazličnejših pohištvenih elementih, omarah, postelji in pisalni mizi.

Da le to, ne bi preveč zatemnilo otroške sobe, smo pri izdelavi pohištva bili pozorni na svetle in hkrati otroško (mladinsko), barvite tone.

.

pohištvo za otroško sobo
Pogled na opremljenost otroške sobe tik za vhodnimi vrati.

.

Na levi strani, tik za vhodnimi vrati v otroško sobo, se nahaja po meri izdelana večja, vgradna, garderobna omara. Ta je postavljena povsem v levi kot otroške sobe, na desni pa se zaključuje z omarno stranico, ki je nato povezana preko, ponovno po naročilu, izdelanega, globokega predalčnika (za pospravljanje posteljnine) do druge, nasprotne stene otroške sobe.

Vgradna omara, kot jo v večini primerov poznamo iz naše predstavitve programa vgradnih omar (na povezavi), se od večine nekoliko razlikuje v tem, da ni vgrajena povsem od tal do stropa, temveč, da je pri tleh nekoliko privzdignjena in, da pri stropu vsebuje, lastno, omarno, stropno stranico.

Iz zunanje strani je zaprta z dvoje drsnimi vrati, ki so po sredini prečno ločena z aluminijastimi prečnimi letvicami in iveralnim dekorjem v barvah, ki smo ga uporabili tudi na ostalih kosih pohištva (postelji, visečih omarah nad posteljo,…).

.

Viseče omare za dodaten prostor

.

garderobne omare v otroški sobi
Ideja za prihranek prostora 2 – viseče garderobne omare nad posteljo in pisalno mizo.

.

Kot lahko razberete že iz mnogih drugih naših predstavitev (npr. kotne omare za otroške sobe), se največji opremljevalski izziv ureditve otroških sob skriva v tem, kako postaviti pohištvo v otroški sobi tako, da bo le ta, še vedno imela dovolj uporabne površine.

Medtem, ko je naš prvi predlog, postavitev po meri, izdelane vgradne omare, na drugo mesto uvrščamo razmislek o postavitvi dodatnih garderobnih omar, kot viseče omarne korpuse, pod strop.

Na ta način bomo pridobili ogromno garderobnega prostora, hkrati pa bo površina pri tleh ostala prosta za pisalno mizo in posteljo.

Na zgornji sliki smo viseče garderobne elemente zasnovali kar kot podaljšek od desne omarne stranice vgradne omare povsem do kota in še naprej nad celotno posteljo in pisalno mizo.

Viseče omare se odpirajo z navadnim, krilnim odpiranjem vrat (na potisk).

.

Postelja, ki jo po potrebi, lahko uporabljata dva

.

izvlečna postelja za otroško sobo
Izvlečna postelja z dodatnim ležiščem.

.

Kotno izvlečno posteljo z dodatnim ležiščem, smo na naši spletni strani, tudi že predstavljali (prispevek z naslovom Primeri postelj in miz za otroške sobe po meri).

Osnovna funkcija izvlečnih postelj je enostavna.

Načeloma služijo uporabi enega otroka, v kolikor pa je potreba, pa se lahko njen spodnji del uporabi kot dodatno ležišče za še enega otroka ali gosta. V primeru na zgornji povezavi je predstavljena izvlečna postelja, ki smo jo vgradili povsem ob obe kotni steni otroške sobe, na zgornji sliki pa je izvlečna postelja, dodatno opremljena z globinskim predalom pri vzglavju (ki se ga bo uporabilo za pospravljanje dodatne posteljnine).

Tudi v tem primeru smo bili pozorni, da se del posteljnega okvirja (spodnji del), tudi barvno ujema z ostalim pohištvom po otroški sobi.

.

Eleganten zaključek s preprosto pisalno mizo
do nasprotne stene pri oknu

.

pisalna miza za otroško sobo
Elegantna pisalna miza z dodatnimi štirimi predali

.

Od zaključne stranice posteljnega okvirja (v zaprtem stanju, izdelanega za ležišče 90 x 200 cm), je do nasprotne zidne (okenske) stene, ostalo dovolj prostora, da ob steno postavimo elegantno in preprosto pisalno mizo.

Za pospravljanje šolskega gradiva in pripomočkov, bodo služili štirje izvlečni predali, ki smo jih, da je prostor med posteljo in mizo, ostal odprt, postavili na desno stran. Odpirajo se s pomočjo mehanizma, ki omogoča mehko in neslišno zapiranje, vsi pa so opremljeni z utopnimi ročaji za lažji oprijem.

Če ste tudi sami interesent za pohištvo za otroško sobo, se, kot že veste, priporočamo.
Sicer pa vam želimo, da izberete preudarno in, da boste zadovoljni vsi. Tako vi, kot vaš otrok.

LP do naslednjič.

p.s.: za starše, katerih otroške sobe so večjih dimenzij, priporočamo tudi zapis o garderobnih sobah. Na zadnji sliki (na povezavi), je prikazan primer postavljanja garderobne sobe ob bok otroški sobi. Morda koristi.